Binek Otomobil İhracatı 2017’de Büyüdü!

2017 yılının ilk yarısı içerisinde gerçekleştirilen binek otomobil ihracat rakamları açıklandı.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB)’nin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Orhan Sabuncu, 2017 yılının ilk yarısı içerisinde gerçekleştirilen binek otomobiller için ihracat rakamlarında yaşanan artışların yüzde 71’lik bir rakama ulaştığını belirtti. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, 2017 yılının ilk yarısı içerisinde gerçekleşen binek otomobil ihracatında ulaşılan rakamların yüzde 71’lik bir yüzdeye ulaştığını belirtirken, aynı zamanda Toyota’nın, Oyak’ın, Renault’un, Tofaş’ın, Hyundai, Assan’nın ve Honda’nın son dönemler içerisinde yeni binek otomobiller için önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yapılan yatırımların meyvelerinin alınmaya başlanıldığını belirten Sabuncu, bu yatırımlar ile birlikte Türkiye’deki mevcut motorlu araç üretim kapasitesinin de 2 milyon adetlik bir üst sınıra dayandığını belirtti.

Mevcut motorlu araç üretiminin 1,5 milyon adete yaklaştığını belirten Sabuncu, aynı zamanda ihracat rakamlarının da 1,1 milyon adete yaklaştığını aktardı. 2017 yılının ilk yarısı içerisinde geçerli olan bu rakamların, 2017 sonuna kadar daha da yükselmesini ve ivmesini korumasını beklediklerini aktardı.

Konuşmasında 2017 yılının Ocak ve Haziran ayları arasındaki dönem içerisindeki artış oranlarına da yer veren Sabuncu, bahsi geçen dönem içerisindeki ihracat rakamlarının yüzde 22,4’lük bir artış yaşayarak 14 Milyar 359 Milyon 485 bin dolarlık bir rakama ulaştığını belirtti. Bu rakamlar ile birlikte otomotiv sektörünün Türkiye’deki büyümesinde en büyük katkının binek otomobil ihracatı olduğunu belirtti.

2017 yılının ilk dönemi içerisinde yaşanan binek otomobil ihracatının ilk 6 aylık dönem içerisinde 14 milyar 359 milyon 485 bin dolara ulaşması ile birlikte, diğer araç sınıflarında yaşanan gelişmelerin sabit kalmasından ziyade, binek otomobillerde yaşanan artışın yüzde 71’e ulaştığı belirtildi.