Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Şimşek Açıklamalar Yaptı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi içerisinde mevcut çalışan sayısının 2,9 milyon kişiye ulaştığını belirtirken, aynı zamanda fon büyüklüğünün de 364 milyon Türk Lirası’na ulaştığını belirtti.

2003 yılı itibariyle başlayan ve 2013 yılında uygulanan devlet katkısıyla birlikte yeniden ivme kazanan Bireysel Emeklilik Sistemi, 2017 yılı itibariyle Otomatik Katılım Sistemi ile birlikte yepyeni bir boyuta geçti.

Türkiye’deki mevcut tasarrufların üst düzeye çıkartılması amacıyla 2017 yılının başında kademeli olarak otomatik katılım sisteminin devreye sokulduğunu aktaran Mehmet Şimşek, reform niteliğinde olan otomatik katılım sayesinde 2003 yılından 2013 yılına kadar 3 milyon kişiye ulaşan Bireysel Emeklilik Sisteminin, 2013 yılında uygulanan yüzde 25 devlet katkı payı uygulamasıyla birlikte 5 Mayıs 2017 itibariyle 6,8 milyon katılımcı kişiye ulaştığını belirtti.

Şimşek, fonda biriken tutarın 67 milyar Türk Lirası olduğunu belirtiriken, otomatik katılım sistemi ile birlikte fonda yer alan çalışan sayısının 2,9 milyon kişiye ulaştığını aktardı. Sistemde çalışanların 1,4 milyonluk kısmını memurların oluşturduğunu belirten Şimşek, 15 Haziran’a kadar cayma süresi bulunan memurların neredeyse yüzde 75’inin kalma yönünde tercih kullandığını belirtti.

Otomatik katılım sisteminin 2019 yılının Ocak ayına kadar devam edeceğini belirten Şimşek, her katılımcı için en yüksek getiriyi sağlayan sistem olma yolunda önemli adımlar atıldığını belirtti.