Bitcoin Gold İşlemleri Başladı!

Temmuz ayında yaşanan çatallanma sonrasında Bitcoin mühendisleri tarafından hem maden maliyetini azaltmak, hem de çeşitlilik yaratılmak maksatları ile geliştirilmeye başlanılan Bitcoin Gold için yapılan çalışmalar geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Salı günü itibariyle kripto para yatırımcılarının büyük bir heyecan ile beklediği Bitcoin Gold, dünyadaki en yeni sanal para birimi ünvanına kavuşması ile birlikte, beklenen tarihten bir gün önce piyasalara adım atmış oldu.

Birçok yatırımcının gerçekleştirilen Bitcoin Gold bölünme duyurusu sonrasında Bitcoin alımı gerçekleştirdiği bilinirken, bu hareket en fazla Bitcoin’in işine yaramış, 6.000 dolar seviyesini geçerek tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştı. 

Salı günü itibariyle ilk defa Rusya merkezli olan Yobit üzerinden 479 dolar ile işlem görmeye başlayan Bitcoin Gold, ilk etapta Bitcoin pazarındaki işlem hacmini 24 saatlik süreçte 3 milyar Dolar seviyesinin üzerine çıkartmayı başardı. Devam eden saatlerde ise Bitcoin üzerinde yaşanan satış baskısı sebebi ile, Bitcoin değeri 5.600 dolar seviyelerine kadar düştü.

479 Dolar üzerinden dünyaya merhaba diyen Bitcoin Gold, ilk etapta gösterilen rağbet ile birlikte hızlı bir şekilde 539 Dolar seviyesine kadar yükselse de, geride kalan 2 günlük zaman içerisinde yatırımcılar tarafından yapılan kâr satışları sebebi ile 213 Dolar seivyesine kadar gerileyerek, açılışına oranla yüzde 50 oranında değer kaybı yaşadı.

Son zamanlarda hem Bitcoin’e hem de Bitcoin Gold’a gösterilen yatırımcı ilgisi önemli ölçüde artmış olsa da, henüz 2 günlük olan Bitcoin Gold’un sahip olduğu yapı, olgunlaşma evresini tamamlaması gerekiyor. Kripto para birimleri arasında Bitconi Gold’un yerini yükseltmeye başlaması ve tüm platformlarda işlem görmesi için analistler Kasım ayı sonrasını gösteriyor.