Bitcoin Rekor Tazeledi

Son dönemlerde popülerliğinin yükselmesi ve yatırımcısının çoğalması ile birlikte pek çok rekoru peş peşe kırmayı başaran Bitcoin‚den yeni rekor haberi geldi. Bitcoin, gün itibariyle 4000 Dolar seviyesine ulaşmış oldu.

Kripto para birimleri son dönemlerde önemli bir yükseliş yakaladı. Öyle ki, ülkelerin merkez bankaları da kripto para birimleri hakkında önemli araştırmalar için Ar-Ge ekipleri kurarak, bu alana daha fazla yatırım yapmaya başladılar. Hatta başta Rusya Devlet Başkanı Putin olmak üzere birçok devlet yöneticisi ve görevlisi de kripto para birimleri için yatırım yapılması konusunda teşvik konuşmaları gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günü 3 bin 700 dolar seviyesinden kapatarak Pazar gününe geçiş yapan Bitcoin, gün içerisinde yeni bir rekor kırarak 4 bin Dolar seviyesini de geçti. Önemli bir kilometre taşını daha arkasında bırakmayı başaran Bitcoin’in hafta içinde alacağı seyir ise büyük bir merak konusu oldu.

Dijital para birimi olarak dünya ekonomisinde önemli bir yere sahip olmaya başlayan Bitcoin, geride bıraktığı süre zarfında ülkeler tarafından gerçekleştirilen yasal düzenlemeler, internet suçlarında yer edinmeye başlaması, soygunların yükselmesi ile oldukça zor zamanlar yaşasa da, son zamanlarda hızlı bir yükseliş ivmesine kavuşmayı başardı. Neredeyse hergün piyasada sahip olduğu değerini yükselten Bitcoin, yatırımcılar tarafından da önemli bir yere sahip olmaya başladı.

Gün içerisinde 4.200 dolar seviyesini görmeyi başaran bitcoin, toplamda günlük bazda yüzde 4,3’lük bir yükseliş yaşamayı başardı.

Bitcoin, akşam saatleri itibariyle 3 bin 956 dolar seviyesinden işlem görüyor.