Borç Yapılandırması İçin Vatandaşa Yeniden Gün Doğdu!

Geçtiğimiz yılın sonunda çıkan ve pek çok vatandaşın devlete olan borçlarını yapılandırmasına fırsat sunan yasa tasarısından milyonlarca vatandaş yararlanmıştı. Bununla birlikte yapılandırmanın getirdiği faydalardan edinmek için başvuruda bulunmasına rağmen ödemelerini söz verdiği şekilde gerçekleştiremeyen vatandaşlar için yeni bir yasa çıkarılarak ikinci bir şans verildi.

Dün Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından açıklanan yasa sayesinde, vergi ve diğer borçlarını yapılandıran ancak yapılandırma şartlarına uygun olarak ödemelerini gerçekleştiremeyen yurttaşlar için yeniden süre tanındı. Hem yapılandırma kapsamında taksitlendirme yapan vatandaşların hem de peşin ödeme tercihinde bulunan vatandaşlar için yasadan yararlanmak mümkün olabilecek.

Taksitli ödeme tercihinde bulunan ancak bununla birlikte taksit ödemesini çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleştiremeyen vatandaşlar, yeni yasa kapsamında bir kez daha ödeme şansı yakalayacak ve borç yapılandırmasında sunulan haklarından bir kez daha faydalanma olanağına sahip olacaklar.

Peşin Ödeme Tercih Edenler Taksitlendirmeye Dönebilir!

Borç yapılandırmasında ilk çıkan yasa kapsamında tercihini taksitli ödemeden yana kullanan vatandaşlar ikinci yasa kapsamında yine taksitli ödeme yapabilecekleri gibi peşin ödeme tercihi ile borçlarını indirimli şekilde kapatma olanağına sahip olacaklar. İlk yasadan peşin ödeme yapmak için faydalanan vatandaşlar ise, yeni çıkan yasa kapsamında borçlarını ödeme yolu olarak taksitlendirme tercihinde bulunabilecekler.

Bu sayede bir kez daha ödeme güçlüğü çekmeyecek vatandaşlar borç yapılandırmasından elde ettikleri hakları kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalmayacaklar. Borç yapılandırması ile ilgili yeni çıkan yasada son ödeme tarihi olarak 31 Mayıs 2017 tarihi tayin edilmiş durumda. Bu tarihe kadar vergi dairelerine başvuranlar yasadan faydalanma olanağı yakalayacaklar. Borç yapılandırması ile ilgili olarak detaylı bilgi ve başvuru sağlamak isteyen vatandaşların Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.gib.gov.tr) de faydalanmaları mümkün olabilmektedir.

Eğer Kredi Çekmek İstiyorsanız ve Kredi Notunuz Uygun Değilse HSBC’den Düşük Kredi Notuna İhtiyaç Kredisi Fırsatı Haberimize göz atabilirsiniz.