Borsa Bu Haftayı Düşüş ile Kapattı

BIST 100 endeksi 8 Eylül 2017 Cuma günü yani haftanın son işlem gününü düşüş ile kapadı.

Yüzde 1,18 oranındaki düşüş ile 108.451,70 puan değerine azalma yaşayan endeks analistlerin çok fazla dikkatini çekti.

Bir önceki kapanışına göre değer kaybı yaşayan BIST 100 endeksi, 1.291,25 puan değerinde azalma yaşadı. Toplam işlem hacmi baza alındığı zaman 6,1 milyar lira seviyesinde olduğu kayda geçti.

Bu hafta bankacılık endeksi yükselenler arasında yerini aldı. Bankacılık endeksindeki yükselme yüzde 1,92 oranında gerçekleşti. Benzer şekilde holding endeksinde de yüzde 0,97 oranında artış gözlemlendi. Sektörde en fazla kazandıran ise elektrik olarak kayıtlara geçti. Elektrik sektörü endeksi yüzde 1,23 oranında arttı. Madencilik sektöründe ise tam tersi gerçekleşti Kayıp yaşayan madencilik sektörü yaşadığı kayıp yüzde 2,92’ye tekabül eti.

Borsa İstanbul’daki BIST 100 endeksi bugün gün içinde 110.000 seviyesine kadar çıktı. Bu seviye ile banka hisselerindeki meydana gelen satışlar yüksek oranda düşüş yaşadı. Analistlerin destek seviyesi olarak belirttiği 108.500 düzeyinin altında günü bitiren BIST 100 endeksi, önümüzdeki haftaya nasıl başlayacağı hakkında yorumlar yapıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Analistler, önümüzdeki hafta yurt içinde büyümenin görüleceğini, TCMB faiz kararlarının pek çok etkileyeceğini, bu değerlerin takiplerinin çok iyi yapılması gerektiğini söylediler. Yurt dışındaki veri akışlarının takiplerini sağlayan ve Türkiye’deki gündemi yorumlayan Analistler, büyüme beklentilerinin bu sene yüzde 4,5 oranında olarak belirlendiğini, bu yılın ilk çeyrek döneminde bu oranın yüzde 5 olarak bilindiğini, geçen sene bu oranın yüzde 2,9’a tekabül ettiğini söylediler.