Borsa İstanbul Haftayı Rekorla Kapattı!

Son zamanlarda rekor üzerine rekor kıran Borsa İstanbul, 2 Haziran – 9 Haziran haftasını da yeni bir rekor ile kapattı. BIST 100 Endeksi, haftanın son gününde yüzde 0,99’luk bir yükseliş ile 98.942,87 puanla haftayı kapatarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmiş oldu.

Haftanın son işlem gününde yüzde 0,99 oranında yükseliş yakalayan BIST 100 Endeksi, 98,942,87 puana ulaşarak tüm zamanlarının en yüksek kapanışını gerçekleştirerek yeni bir rekora daha imza atmış oldu. Bir önceki kapanış gününe göre tam 965,33 puanlık bir yükseliş gösteren BIST 100 Endeksi’nde gün içerisindeki toplam işlem hacmi de 4,6 milyar Türk Lirası düzeyinde gerçekleşti. Gün içerisinde bankacılık endeksinde yüzde 1,33’lük artış olurken, holding endeksi de 0,90’lık yükseliş ile haftayı kapatmayı başardı.

Son işlem gününde en çok kazandıran endeks ise yüzde 4,44’lük oran ile madencilik olurken, yüzde 0,23’lük gerileme ile en çok gerileme de KOBİ sanayi endeksinde yaşandı.

Dünya Borsaları Etkili!

Dünya borsalarında son zamanlarda ortaya çıkan pozitif havanın yarattığı etki ile Borsa Istanbul güne alış ile başladı. BIST 100 Endeksi, gün içerisinde banka hisselerinin sahip olduğu öncülük ile birlikte 99.227,11 puana kadar çıkış yakalarken, bu seviyede tutunmayı başaramayarak 98.942,87 puan ile tüm zamanların en yüksek kapanışına imza atmış oldu.

Analistler, önümüzdeki hafta içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararının borsa için önemli bir yere sahip olacağının, aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında yaşanacak yoğun veri trafiğinin de önümüzdeki haftanın seyrini belirleyeceği yönünde bilgiler paylaştı.