Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi, bugüne (14.12.2018) yüzde 0,34 oranında değer kaybı ile başladı. Yaşanan değer kaybıyla BIST 100 Endeksi 91.072,14 puan seviyesine tekabül etti.

En Çok Kazandıran Sektör Endeksi Sigorta’da!

Bugün bankacılık endeksi ve holding endeksi de güne düşüşle başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,53, holding endeksi ise yüzde 0,12 değer kaybı yaşadı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran sektör ise yüzde 0,48 ile sigorta sektörü oldu. En düşüş gösteren sektör ise menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Menkul kıymet yatırım ortaklığı endeksinde yüzde 3,36 değer kaybı yaşandı.

Dün küresel piyasalarda meydana gelen risk iştah artışlarının etkisi ile birlikte Borsa İstanbul’da ağırlıklı seyir gözlemlendi. BIST 100 endeksi ise bir önceki günün kapanışına kıyasla yüzde 1,48 oranında değer kazancı yaşandı. Bu değer kazancı ile 91.386,52 puan seviyesine yükseldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Analistler, bugün Avrupa ve ABD’de Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ilk sırada yer almak üzere yoğun veri trafiğinin takip edileceğini, aynı zamanda akşam piyasaların kapanması sonrasında açıklanması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye değerlendirmesini yatırımcıların merkezinde bulunduğunu bildirdi.

Fitch Ratings’in 13 Temmuz tarihinde Türkiye’nin kredi notunu BB+’dan BB seviyesine düşürdüğünü, not görünümünü ise negatif olarak belirlediğini hatırlatan Analistler, bugünkü değerlendirmeden herhangi bir not değeşikliği beklenmediğini söylediler.