Borsa İstanbul’dan Mutlu Haber!

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi, haftanın üçüncü işlem gününde, bir önceki günün kapanışına oranla yüzde 1,05 oranında değer kazandı. 119 bin 648,37 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren endeks, tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapanış yapmayı başardı.

BIST 100 Endeksi, bir önceki günün kapanışına göre yüzde 1,05 oranında değer kazancı yaşadı. 119 bin 648,37 puan seviyesinden haftanın üçüncü işlem gününün kapanışını veren endeks, tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapanış yapmayı başardı. Bir önceki günün kapanışına oranla bin 248,31 puanlık bir artış yaşayan BIST 100 Endeksi’nde toplam işlem hacmi de 8,5 milyar Türk Lirası düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık Endeksi’nde Rekor Kazanç!

Borsa İstanbul’un günü rekorlu bir şekilde kapatması, bankacılık sektörü endeksine yaradı. Günü bir önceki günün kapanışına oranla yüzde 3,69 oranında değer kazancı yaşayarak kapatan BIST 100 Endeksi, günün en çok kazanç sağlayan endeksi oldu. Holding endeksi gün genelinde yüzde 0,37 oranında değer kaybı yaşamış iken, en çok gerileme ise yüzde 1,41 oranında düşüş yaşamış olan iletişim sektörü endeksinde gerçekleşti.

Son dönemlerde Türk Lirası cinsinden olan varlıklara ilginin yoğun bir şekilde arttığını ifade eden analistler, bu ilginin yarattığı kaldıraç ile birlikte gün içerisinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 119 bin 672,98 puan seviyesine kadar yükselme başarısının elde edildiğini, kapanışta ise 119 bin 648,37 puan seviyesinden gerçekleştirilerek yeni bir rekora imza atıldığını ifade etti.

Yarın, yurt içi veriler açısından Merkez Bankası’nın 18 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının özeti ve İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı takip edilecek iken, yurt dışında da Avrupa Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz kararı takip edilecek.

BIST 100 Endeksi için yarın 120 bin puan seviyesi psikolojik direnç konumu olarak tanımlanırken, 117 bin 500 seviyesi de destek konumu olarak ifade edildi.

Acil nakit ihtiyaçlarınızı çözüme kavuşturabilmek adına kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.