Brüt Asgari Ücret 1775 Liraya Çıktı: Kesintiler de Arttı!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün itibariyle son toplantısını yaptı ve 2017 yılında uygulanacak olan asgari ücreti açıkladı. 2017 yılında uygulanacak olan asgari ücrete yüzde 8 oranında zam yapıldı. Bu zamla birlikte asgari ücret bin 404 Türk Lirası’na çıktı.

Asgari ücrete yapılan zam ile sadece net asgari ücret bin 404 Türk Lirası’na çıkmadı. Aynı zamanda brüt asgari ücret ve asgari ücretten ödenen diğer meblağlarda artış gösterdi.

SGK Primi 250 Liraya Çıktı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bugün gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrasında açıklama yapan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücrete yüzde 8 zam yapıldığını açıkladı. Bu zamla birlikte brüt asgari ücrette bin 775 Türk Lirası’na yükselmiş oldu.

Asgari ücretlinin maaşından yapılan kesintiler de zam oranında artış gösterdi. Buna göre 2017 yılıyla birlikte asgari ücretli 250 Türk Lirası SGK primi ödeyecek. Asgari ücretlinin brüt ücretinden kesilecek İşsizlik Sigortası Fonu ise 18 Türk Lirası’na çıktı.

Asgari ücretlinin geliri artacağı için ödeyeceği gelir vergisi de artmış olacak. Buna göre asgari ücretli 2017 yılında her ay 92 Türk Lirası gelir vergisi ödemek durumunda. Zam sonrasında Asgari Geçim İndirimi ise 133 Türk Lirası’na yükseldi.

Türk- İş İmzalamadı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bugün gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrasında Bakan Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre; asgari ücrete yapılan yüzde 8’lik zammı Türk- İş tarafı imzalamadı. Mutabakat metni hükümet ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından imzalandı.

Komisyondan oy çokluğu ile geçen zam oranı, ücretlere 103 Türk Lirası olarak yansıyacak. Hali hazırda bin 301 Türk Lirası olan asgari ücret bin 404 Türk Lirası’na çıkacak.