Bu Hafta Bütün Yatırım Araçları Kazandırdı, En Çok Kazandıran Hangisi?

2017 yılının ikinci haftası da geride kaldı. 2016 yılının son aylarını çok hareketli geçiren piyasalar, yeni yıla girdiğinden beri de durulmuyor. Bu hafta piyasalarda meydana gelen gelişmeler neticesinde, popüler yatırım araçlarının tamamı haftayı karlı kapatmayı başardılar.

Amerikan Doları 8 Kasım’da gerçekleşen ABD Başkanlık seçimlerinden bu yana artışına ara vermeden devam etti. Yeni yıla 3,5230 düzeyinden giriş yapan dolar, geçtiğimiz haftayı 3,6280 seviyesinden kapatmıştı. Bu hafta ise dolar adeta tsunami gibi geldikten sonra geri çekildi.

Dolar 4’den Euro 4,20’den Döndü!

Haftaya 3,63 düzeyinden giriş tapan Amerikan Doları, her geçen gün yükselişini devam ettirerek Perşembe günü öğlen saatleri itibari ile 3,96 düzeyine kadar yükseldi. Doların 4 lira olması beklenirken, ilk basın toplantısı için kameraların karşısına geçen Donald Trump’ın piyasa dostu açıklamalarının akabinde dolar geri çekilmeye başladı. Hızla 3,90’ın altına gerileyen dolar, Merkez Bankası’ndan gelen Türk Lirası’ndaki sıkılaştırma kararları akabinde 3,80’in de altına sarktı.

Cuma günü piyasaların kapanma saati itibariyle 3,7860 düzeyinde bulunan doların 1 haftalık özetinde ibre yüzde 4,18 yükselişi işaret etti. Ülkemizde piyasalar kapalı olsa da dolar yurt dışı etkisiyle değer kaybetmeye devam ediyor ve 3,70’i doğru geri çekilmesini sürdürüyor.

Bu hafta tıpkı dolar gibi Euro da çok inişli ve çıkışlı bir grafik gösterdi. Perşembe günü 4,18’i gören Euro bu seviyeden gerileyerek haftayı 4,03 noktasından kapattı. Euro’nun geçtiğimiz haftaya göre değerlenme seviyesi yüzde 5,15 noktasında gerçekleşti.

Altın ve Borsa da Kazandırdı!

Altın, bu haftanın en fazla kazandıran yatırım aracı olmayı başardı. Gram altında meydana gelen yüzde 6,55 oranındaki değerlenme neticesinde küçük altın fiyatı 240 liraya yükseldi. Borsa İstanbul ise haftayı yüzde 5,73’lük artışla 81.524,32 puan seviyesinden tammamladı.