Bu Hafta En Çok Altın Kazandırdı! Yılın Son Haftasında Piyasalar Nasıldı?

Dün itibariyle 2016 yılının son resmi işlem günü sona erdi. Ekonomik olarak çalkantılı bir yıl geçiren ülkemizde, yılın son haftasını altın, dolar ve Euro kazançlı kapattı. Borsa İstanbul’da bu haftayı kazançlı kapatan yatırım araçları arasındaki yerini aldı.

24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta (26 Aralık- 30 Aralık) yüzde 2,66 düzeyinde artış gösterdi. Geçen haftayı 130 liranın altında kapatan altının gram fiyatı bu artışla dünü 131 Türk Lirası’nın üzerinden kapattı.

Geçtiğimiz haftayı 210 Türk Lirası seviyesinden kapatan çeyrek altın, gram fiyatında meydana gelen artışla 215 Türk Lirası seviyesine çıktı. Altının onsunda meydana gelen artışla Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 2,57 seviyesinde değer kazandı. Cumhuriyet altını piyasada 877 Türk Lirası’ndan işlem görüyor.

Borsa İstanbul da İşlem Gören Hisseler Haftayı Karlı Kapattı!

26 Aralık ile 30 Aralık arasındaki haftada Borsa İstanbul’da (BIST) işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 1,52 dolayında değer kazandı.

BIST 100 endeksi bu hafta içerisinde en yüksek 78.371,86 puan seviyesine kadar çıktı. Bu seviyeden bir miktar gevşeyen Borsa İstanbul, yılın son haftasını geçtiğimiz haftaya göre yüzde 1,52’lik artışla 78.138,66 puandan kapattı.

Amerikan Doları diğer haftalara göre nispeten sakin bir haftayı geride bıraktı. Özellikle yurtdışı piyasalarındaki Noel tatili ile dolardaki yükseliş sınırlı düzeyde kaldı. Haftalık bazda yüzde 0,07 düzeyinde prim yapan dolar 3,52 seviyesinden haftayı ve yılı kapatmış oldu.

Genelde Amerikan Doları’ndan daha az hareket gören Euro ise bu haftayı dolardan daha karlı kapattı. Geçtiğimiz haftaya göre yüzde 1,20 düzeyinde prim yapan Euro, yılın son resmi iş gününü 3,72 Türk Lirası düzeyinden tamamladı.