Bu Pazarlığın Değeri 300 Milyar Dolar!

Gümrük Birliği Anlaşması kapsamında gerçekleştirilecek olan görüşmeler, 13 Haziran 2017 tarihinde Türkiye ile Avrupa Birliği arasında başlayacak. Görüşmelerdeki ana amaç ise Türkiye’nin sahip olduğu ticaret hacmini artırmak olarak kayıtlara geçti.

Avrupa Birliği ile masaya oturmaya hazırlanan Türkiye, Gümrük Birliği Anlaşması kapsamında gerçekleştirilecek olan görüşmelerden ticaret harcmini artırarak kalkmayı hedefliyor. 13 Haziran tarihinde başlayacak olan görüşmeler, Türkiye’nin Gümrük Birliği Anlaşması dahilinde, sahip olduğu hizmet alımını, gıda alımını, tarım ürünleri alımını ve kamuya ait olan alımlar konusunda güncelleme talep ederken, aynı zamanda Avrupa Birliği’ne üye olmayan ülkeler ile serbest bir ticaret anlaşması gerçekleştirilmesi konusunda da yeni bir güncelleme talebinde bulunacak.

Hem Türkiye’nin, hem de Avrupa Birliği’nin karşılıklı sunulacak isteklere onay vermesi halinde ise Türkiye’nin sahip olduğu ihracat alanında önemli bir yükseliş boy gösterecek.

İlk Hedef 300 Milyar Dolar!

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında gerçekleştirilecek olan yeni anlaşma ile birlikte, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler ile gerçekleştirdiği ticaret hacminin 300 milyar Dolar’a çıkması hedefleniyor.

Türkiye’nin 13 Haziran’da gerçekleşecek görüşmelerde sunacağı güncelleme isteklerinin Avrupa Birliği tarafından onaylanması halinde ise tarım ve hizmet sektörlerini kapsayacak koruma da tamamıyla kaldırılmış olacak. Bu kapsamda, Avrupa Birliği’nin kısıtlama koyduğu birçok tarım ürününde serbestlik söz konusu olarak, Türkiye menşeili firmaların Avrupa’daki etkinlikleri ivmelendirilecek.