Çelik Üretiminde Dünya Birincisi Türkiye!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği tarafından yapılan açıklamada içerisinde bulunduğumuz yılın ilk 7 ayı içerisinde yüzde 13,6’lık bir üretim artışı yaşayan Türkiye’nin, dünyada çelik üretimini en fazla artıran ülke olmasına ortam yarattığı belirtildi.

2017’nin ilk 7 ayı ile bir önceki yılın aynı dönemi kıyaslandığında, Türkiye’nin çelik üretiminde başardığı artış  yüzde 13,6 ile, Dünya genelindeki en yüksek artış olarak kayıtlara geçti. Bu artış ile birlikte Türkiye yılık ilk 7 aylık sürecinde 21,6 milyon ton ağırlığında çelik üretimi gerçekleştirdi.

Sadece Temmuz ayı içerisinde üretimi gerçekleştirilen işlenmemiş çelikte yüzde 27,8 oranında bir artış olduğunu belirten Türkiye Çelik Üreticileri Derneği, Ocak ve Temmuz ayları arasında geçen süreçte, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 13,6’lık bir artış olduğunu belirtti. Bu yükseliş ile birlikte Türkiye dünya genelinde üretimini en fazla artıran ülke olma ünvanını kazandı.

Yılık ilk yarısı içerisinde yüzde 9,7’lik azalma, Temmuz ayında yaşanan yüzde 21,9’luk artış ile birlikte yeni bir başarının elde edilmesine ortam yarattı. 7 aylık süreç zarfında çelik tüketimi ise yüzde 19,9 oranında gerçekleşti. Türkiye’de yaşanan bu çelik üretimi artışından dünyanın diğer ülkeleri de eşlik etti. Dünya Çelik Derneği tarafından konu ile alakalı yapılan açıklamalarda, çelik üretiminin aynı dönem içerisidne dünya genelinde yüzde 6,3’lük bir artış yaşadığı belirtildi.

2017 yılının ilk 7 ayı içerisinde 977,3 milyon tonluk üretim olduğunu belirten Dünya Çelik Derneği, bir önceki ayın en yüksek artış yaşayan ülkesi olan Brezilya’nın Temmuz ayında yüzde 10,6’lık üretim artışı yapması sebebiyle Türkiye’den sonraki sıraya gerilediğini belirtti.