Cumhurbaşkanı Erdoğan: TL Kampanyaları Güzel Ama Yeterli Değil!

Aralık ayı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan Türk Lirası’na geçiş kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan;  halkın çağrıya karşılık vermesine ve gösterdiği desteğe teşekkür ettiğini belirterek bu sürecin devam etmesini istedi.

Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere ardı ardına yapılan açıklamalarda bir çok kuruluş dövizden Türk Lirası’na geçtiğini açıklayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına destek verdiğini göstermişti. Aradan geçen 10 günlük süreçte iç piyasada 10 milyar doları aşkın tutarın Türk Lirası’na çevrildiği hesaplandı.

Bu konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; özellikle geçen cumadan bugüne dövizden Türk Lirası’na geçişlerden memnun olduğunu ifade etti. Halkın gösterdiği destek için şükranlarını sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna rağmen gelinen noktanın yeterli olmadığını vurgulayarak Türk Lirası’na geçişlerin daha yoğun şekilde devam etmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Türk Lirası’na Bir Destek de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’ndan!

Pek çok kurum ve kuruluşun Türk Lirası’na destek verdiğini ve mevduatlarını Türk Lirası’na dönüştürdüğünü açıklamasının ardından, Türk Lirası’na bir destek de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. İBB ve bağlı kuruluşları; İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Teşkilatı’nın (İETT) ve diğer iştirak şirketlerinin toplam; 41 milyon 753 bin 334 Amerikan Doları, 455 bin 824 Euro ve 393 İngiliz Sterlini tutarındaki mevduatının Türk Lirası’na dönüştürüldüğü açıklandı.

Özellikle sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Lirası’na geçiş çağrısına yoğun destek sürerken, büyük kurum ve kuruluşların haricinde küçük esnafta kişisel çabalarıyla kampanyaya destek olmaya devam ediyor. Küçük esnaf dolar ve Euro bozdurana çeşitli hediyeler vereceğini vadediyor. Bu duyarlılık Türk ekonomisinin geleceği adına duyulan endişeleri gideriyor.