DEİK Başkanı Vardan: Ekonominin Dengeli Büyümesi Sağlamlığının Bir Göstergesi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye’ni 2017’nin ikinci çeyrek dönemindeki büyümesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye’nin ikinci çeyrek döneminde yüzde 5,1 oranında büyüdüğünü, gerçekleşen büyümem dengeli olduğunu, büyümenin bu şekilde devam etmesi ile birlikte Türkiye ekonomisinin sağlamlığını ve dinamizmini göstereceğini söyledi.

2017’nin ikinci çeyrek dönemine ait büyüme rakamları ile ilgili değerlendirmelerini yazılı açıklamalar ile yapan DEİK Başkanı Vardan, iç ve dış talebin pozitif yöndeki katkıları ile birlikte ülkemizin büyümesine devam etmesi ile dinamik sürdürülebilirliğin devam edeceğini vurguladı.

İhracat ile yapılan yatırımların da Türkiye ekonomisine çok fazla katkı sağladığını, bu katkıların olumlu yönde ve büyümeye yön verdiğini söyleyen Vardan, kendilerini çok fazla mutlu edecek haberlerin olduğunu, yüzde 5,1 oranındaki büyümenin yüzde 2,3’lük kısmının ihracattan meydana geldiğini söyledi.

Buna ek olarak yatırımlarında uzun dönem sonra tekrardan faaliyette bulunduğunu söyleyen Vardan,  bunun ise ekonomideki büyümeye olan katkısının yüzde 2,9 puan olduğunu, bu puanın önemli bir seviye olduğunu söyledi.

2017’nin ilk yarı dönemini yüzde 5 oranındaki büyüme ile ekonomiyi geride bırakan Türkiye için üçüncü çeyrek dönemde gelecek olan daha iyi rakamlar ile gerçek potansiyelini açığa çıkarmaya kanaatinde olduklarını söyleyen Vardan, aynı zamanda yine ilerleyen dönemlerde Türkiye için çok önemli buldukları ekonominin dengeli büyüme göstermesinin sürdürülebilir olmasını öngördüklerini ifade etti.