Dev AVM Taksitle Satıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Metropol İstanbul projesinde yer alan ve 471 adet bağımsız bölümden oluşturulan AVM, KDV dahil olmak üzere toplamda 1 milyar 361 milyon 898 bin Türk Lirası değer ile satıldı.

Emlak Konut GYO tarafından taksitle satışı gerçekleştirilen dev alışveriş ve yaşam merkezi, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin sınırları içerisinde yer alıyor. İstanbul’da son dönemlerde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Metropol İstanbul projesindeki alışveriş merkezi, Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen satış ile 27 eşit taksitle satıldı.

Emlak Konut GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan yazılı açıklamada Metropol İstanbul projesinin içerisinde yer alan, toplamda 103 bin 20,33 metrekarelik brüt alana sahip olan, 471 adet bağımsız bölümden oluşan alışveriş merkezinin KDV dahil olmak üzere 1 milyar 361 milyon 898 bin Türk Lirası değer ile satıldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, bu satış sonrasında Emlak Konut GYO’nun sahip olduğu payın KDV dahil olmak üzere toplamda 587 milyon 658 bin 987 Türk Lirası olduğu, bu payın 114 milyon 347 bin 500 Türk Liralık kısmının peşin olarak, kalan 473 milyon 311 bin 487 Türk Lirası’nın ise 27 eşit taksit halinde temin edileceği ifade edildi.

AVM’ler Tek Tek Satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan ve simge haline gelen AVM’ler arasında gösterilen İçerenköy Carrefour AVM’nin de satışı gerçekleştirilmişti. City’s ve Meydan İstanbul AVM’lerinin de sahibi olma konumunda olan Gülaylar Grup şirketi, İstanbul Gayrimenkul Yatırım, İçerenköy Alışveriş Merkezi’ni, Avrupalı fon olan Aerium’a bağlı olan Bainbridye Holding’ten tam 1,2 milyar Türk Lirası değer karşılığında satın alımını tamamladığını duyurmuştu.