Dev Seyahat Uygulaması Skyscanner Çinlilere 1,74 Milyar Dolara Satıldı!

Yoğun seyahat edenlerin uğrak sitelerinden olan “Skyscanner” Çinlilere satıldı. Ucuz uçak bileti arama motorlarının en çok rağbet görenlerinden olan “skyscanner.com” 1,74 milyar dolar (1,2 trilyon yuan) gibi devasa bir rakam karşılığında İngilizlerden Çinlilere geçti.

Özellikle iki farklı hava yolunu kullanmak mecburiyetinde olan insanların aktarmalı uçuş yapabilmek için sıkça ziyaret ettikleri arama motoru, kullanıcıları tarafında çok beğeniliyor. Çin’in en büyük seyahat firması olan Ctrip de kullanıcıların bu ilgisine kayıtsız kalmayarak harekete geçti.

60 Milyon Aktif Kullanıcı Var!

“Skyscanner.com” adeta bir ülke büyüklüğünde. Arama motorunun aktif kullanıcı sayısı 60 milyonu geride bırakmış durumda. Bu devasa rakamı değerlendiren Çin’in en büyük seyahat firması Ctrip, İngiltere merkezli Skyscanner’ı satın alamaya karar verdi.

Çin’in dev seyahat firması Ctrip tarafından satın almayla ilgili yapılan açıklamada; Skyscanner’ın yoğun kullanıcı sayısının kendi deneyim ve tecrübeleri ile birleştiğinde müthiş bir güç yakalanacağı vurgulandı. Ctrip tarafından satın alınan Skyscanner’ın yönetim kadrosunda ise herhangi bir değişikliğe gidilmesi planlanmıyor. Ctrip tarafından satın alınarak bünyesine katılan şirket; Ctrip’e bağlı olarak çalışmasına “eski yönetimi” ile devam edecek.       

İngiltere merkezli Skyscanner.com 2003 yılında kuruldu. Skyscanner üzerinden müşteriler, her yıl 2 milyarı aşkın uçak bileti araması yapıyor. Tam 190 ülkeye uçak bileti sorgulaması yapılan arama motorunda 30 farklı dil seçeneği mevcut. Söz konusu diller arasında Türkçe’de bulunmakta. Sitenin Kullanıcılarından yüzde 1’lik dilimini Türkler oluştururken, yaklaşık yüzde 15’lik kısmını ise Çinliler oluşturmaktadır. Kıta Avrupası, arama motorunun en çok kullanıldığı yerdir. Sitenin aktif kullanıcılarının 30 milyondan fazlası platforma kıta Avrupası’ndan bağlanmaktadır.

Ctrip tarafından satın alınan Skyscanner’ın yatırımlarını artırması ve orta vadede kullanıcı sayısını 100 milyon rakamının üzerine taşıması beklenmektedir.