Devletten Ev Alana ve Hasta Bakana Destek!

Devlet pek çok durumda vatandaşına maddi destekte bulunuyor. Bu durumlardan önemli ikisi; ev edinimi ve hasta yahut engelli yakınına bakan kimselere yapılan yardımlar. Bahse konu maddi yardımları alabilmek için çeşitli şartlara haiz olmak gerekiyor.

Ev Alana Destek!

Ev almak için bankada hesap açtıranlara devlet destek veriyor. Ev almak için açtırdığı banka hesabına aylık en az 250 lira para yatıran kişi devlet yardımı alabilecek. Bu kapsamda hesaba maksimum 2 bin 500 lira yatırılabilmekte. Yeni yılla birlikte en az yatırılabilecek tutar 259,57 liraya, en yüksek yatırılabilecek tutar ise 2 bin 595,7 liraya yükselecek.

Ev almak için devletten alınacak katkının hesaplanmasında evin satın alınması tarihindeki birikim meblağı esas alınacak. Bu kapsamda alınabilecek desteğin üst sınır meblağı da yeni yılla birlikte artacak. Bankaya para yatırma süresi 36 ila 47 ay arasında olanlar; birikim tutarının yüzde 15’i (ödenecek tutar 13 bin 498 lirayı geçemeyecek), para yatırma süresi 48 ila 59 ay arası olanlar birikim tutarının yüzde 18’i (14 bin 536 lirayı geçemeyecek), para yatırma süresi 60 ay ve üzeri olanlar ise birikim meblağının yüzde 20’si (15 bin 575 lirayı geçemeyecek) kadar devlet desteği almaya hak kazanacak.

Hasta Bakana da Destek!

Hasta ve engelli yakını olanlara da devlet yardımını esirgemiyor. Kendi kendine bakamayacak durumda bir yakınına bakan kimseye, yahut yüzde 50 engeli bulunan bir yakınına bakan vatandaşa devlet tarafından 932,5 lira maaş veriliyor.

Bahse konu maaşın alınabilmesi için hastaların tam teşekküllü hastanelerden alınmış raporunun bulunması gerekiyor. Bununla birlikte ayrıca hastanın yaşadığı evde yaşayan kişilerin aylık gelirinin de ortalaması hesaplandığında 780 lirayı aşmaması baz alınıyor. Bahse konu sınırlar yeni yılla birlikte yeniden düzenlenecek.