Doğalgaz Fiyatlarına İndirim Mi Geliyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, doğalgazın vatandaş tarafından daha ekonomik kullanılması yönünde çalışmalarına devam ediyor. Doğalgaz dağıtımı ve boru hattına uzak olan ilçelere doğalgazın CNG ve LNG yöntemleri ile ulaştırılacağının bilgisini veren bakanlık, ilk uygulamayı Erzincan’da başlattı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu yöntem ile birlikte maliyetlerin en aza indirgeneceğinin bilgisini verirken, bu maliyet azalmasının da doğalgaz tarifelerine indirim olarak yansıyacağının müjdesini verdi. İlk olarak Erzincan’da uygulanmaya başlanılan yöntemden sonra sırada 20 farklı ilçe daha var.

Türkiye’nin her şehir ve ilçesine doğalgaz ulaştırılması konusunda hummalı bir çalışma yürüten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, hem uzaklık, hem de coğrafi koşullar sebebi ile boru hattının ulaştırılmasında zorluk yaşanılan ya da ulaştırılamayan ilçelere CNG ve LNG vasıtasıyla doğalgaz ulaştırılmasını sağlayacaklarının bilgisini verdi.

2020 yılına kadar toplamda 222 yeni ilçeye doğalgazın ulaştırılmasını hedefleyen bakanlık, ilk olarak Erzincan’ın Üzümlü ilçesi için doğalgaz ulaşımında CNG ve LNG yöntemlerini kullancağını belirtti. Kullanılacak olan bu yöntemler ile düşecek olan maliyetler, doğalgaz tariflerine de indirim olarak yansıyacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz temini konusunda CNG (sıkıştırılmış gaz) ve LNG (sıvılaştırılmış gaz) yöntemlerinin kullanılması konusunda, bölgeleri kapsayan bir takım kararlar alarak, Enerya Erzincan şirketinin tesis yatırımları ile birlikte Üzümlü ilçesine CNG yöntemi ile doğalgaz dağıtımı yapılmasına başlanacağını belirtti. 

Uygulamanın tariflere yansıtacağı indirim oranı ise vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.