Doğru Yatırım Yapana Vergi Muafiyeti!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı Davos Zirvesi’ndeki oturumda önemli açıklamalarda bulundu.

Dünya Ekonomi Forumu tarafından İsviçre’nin Davos kasabasında bu yıl 48. Kez gerçekleştirilen zirvedeki “Gelişmekte Olan Ekonomiler İçin Yeni Büyüme Paradigması” başlıklı oturumda konuşma yapan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ana odak noktasının, yatırımlar, büyüme ve üretimi artırıcı alanlar olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin büyümesinin güçlü bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Şimşek, geride kalan 15 yıllık süreçte ortalama yüzde 5,7 gibi bir büyüme rakamının elde edildiğini, küresel krizin atlatılması sonrasındaki süreçte elde edilen ortalama büyüme rakamının da yüzde 6,7 oranında olduğunu belirtti.

Türkiye’nin sahip olduğu ekonomi görünümü ve büyüme potansiyeli için demografik yapının uzun vadede olumlu bir katkı sağladığının altını çizen Şimşek, hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan reformlar ile birlikte, iyi bir yatırım ikliminin ortaya çıkartılması yönünde çalışmalar olduğunu ifade etti. Türkiye’de bulunan sığınmacılar ile birlikte toplam nüfusun 85 milyona yaklaştığını, bu nüfusa göre de kişi başı milli gelirin 10 bin Dolar seviyesinin üzerinde olduğunu vurgulayan Şimşek, Türkiye’nin odak noktasının yatırımlar, büyüme ve üretim artırıcı alanlar olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin tasarruf alanında beklenen seviyelere çıkmadığını ifade eden Şimşek, açıklamalarında Türkiye’nin doğrudan yabancı yatırım çekmeye önem verdiğini, hedeflerin gerçekleşmesi doğrultusunda ithalatın azaltılması, ihracatın yükseltilmesi gibi etkiler için gerekli alanlara destek sağlanmanın önemli olduğunu, uygun yatırım yapanlar için de vergi muafiyetleri gibi önemli teşviklerin hayata geçirildiğini ifade etti.

Acil nakit ihtiyaçlarınızı çözüme kavuşturabilmek adına kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.