Dolar 3.41’e Düştü!

2016 yılının Temmuz ayında FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonrasında Türk ekonomisinde kısa süreli bir sarsılma yaşanmış, devam eden süreçte ise döviz kurları engellenemez bir biçimde yükselmeye başlamıştı.

2017 yılı itibariyle önemli aşamalar kaydederek; gerek teşvikler, gerek destekler ise Türk ekonomisi tekrar canlandırılmış, döviz kurları karşısında Türk Lirası’nın yeniden değer kazanması için gerekli ortam hazırlandı. Yavaş bir ivme ile düşüşe geçen Dolar, bayram tatili sebebiyle kapalı olan piyasalarda 2017 yılının en düşük seviyesini gördü.

Dolar, gün itibariyle 3,4176 Türk Lirası üzerinden işlem görüyor. Kurban Bayramı tatili sebebiyle yurt içinde kapalı olan piyasalarda 2017’nin en düşük seyrini gören Dolar, güne yatay bir seyir ile başlangıç yaptı. Beklentilerin altında kalan ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi sonrasında 3,4176 seviyesine düşerek 2017’nin en düşük seviyesini gören Dolar / Türk Lirası oranı, günü yüzde 0,80’lik düşüş ile 3,4256 Türk Lirası seviyesinden kapattı.

ABD’de Ağustos ayı içerisinde tarım dışı istihdam verisi 156 binlik bir artış kaydetti. Beklentilerin 179 bin olduğu bu istihdam verisinin beklentilerin altında kalması sebebiyle Türk Lirası, Dolar karşısında değer kazanmayı başardı. ABD’de aynı dönem içerisinde işsizlik oranı da yüzde 4,4 olarak kayıtlara geçerken, beklenti olan yüzde 4,3’ün üzerinde gerçekleşti.