Dolar 3.5’un Altına İner!

Körfez ülkelerine yaptığı kritik ziyaretler sonrasında Türkiye’ye dönüşte uçakta yer alan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varlık Fonu ile birlikte dolardaki düşüşün hızlandığını belirtirken, dolar kurunun yakın dönem içerisinde 3,50’nin altına ineceğini öngördüğünü açıkladı.

Geçtiğimiz ay kurularak kamuoyunda bir çok farklı fikre sebep veren Varlık Fonu ve hızlı yükseliş sonrası yavaş bir ivme ile düşüşe geçen döviz kurları hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum sonrası 2019 yılına kadar bir takım yasal düzenlemelerin yapılabileceğine dikkat çekti. Referandum’dan evet oyu çıkması halinde hassas adımların atılacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık Türkiye’nin sıçrama sürecine girmesi gerektiğini belirti.

Çanakkale 18 Mart Köprüsü’nün ihalesi için bir çok ülkenin talip olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin halen daha umut verici olduğunu dile getirirken, bahsi geçen köprünün 12 milyar Amerikan Doları tutarında olacağını aktardı.

Yapılan yatırımlar ve açılan ihaleler için çok fazla talip olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomisi çöken ya da kötü giden ülkelerde böyle durumların söz konusu olmadığına dikkat çekerken, „Ekonomimiz yükselecek“ mesajı verdi.

Varlık fonu ile birlikte döviz kurlarındaki düşüş yaşandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varlık Fonu’nun açılışı ile bile Türk Ekonomisi’ne güç kattığını vurgular iken, ilerleyen dönemde yapılacak geliştirme ve iyileştirmeler ile birlikte çok daha iyi konuma gelineceğini belirti. Varlık Fonu’nun ilanı ile birlikte doların düşüşe geçtiğini aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki dönemde doların 3,50’nin altına kadar düşerek ekonominin daha başarılı bir ivme yakalayacağını düşündüğünü dile getirdi.