Dolar, Euro, Altın Düştü, Borsa İstanbul Yükseldi!

Dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında sert bir düşüş eğilimi yaşarken, Borsa İstanbul’da da yükseliş oldukça sert oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bazı iş insanlarının yurtdışına mal varlıklarını taşıdıkları ile alakalı bir konuşma yapmış, bu durumu hainlik ile suçlamış, yapılmaması gerektiğini ifade etmişti. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan bu açıklama birçok farklı anlama mahal verdiği için de piyasalarda şok etkisi yaratmış, doları yükseltmişti. Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, önceki konuşmalara açıklık getirmesi ile birlikte Dolar ve Euro sert çakıldı, Borsa İstanbul ise yürüledi.

Saat 18.20 itibariyle Dolar günlük bazda yüzde 0,64 oranında yaşadığı düşüş neticesinde günü 3,8868 Türk Lirası seviyesinden, Euro ise yüzde 1,15 oranında yaşadığı düşüşle günü 4,6020 Türk Lirası seviyesinden kapattı.

Yapılan açıklamanın Borsa İstanbul’a olan etkisi ise oldukça olumlu oldu. BIST 100 Endeksi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında yüzde 1,60 oranında günlük bazda yükseliş yaşayarak tam bin 655,89 puan yükseldi. 105 bin seviyesini aşan BIST 100 Endeksi, günü 105 bin 214,87 Türk Lirası’ndan kapatırken, gün içerisinde gerçekleşen işlem hacmi de 4,99 milyar Türk Lirası düzeyinde oldu.

Bugün yaptığı açıklamasında isteği olan herkesin, yurt dışına para çıkartma hakkının olduğunu, Türkiye’nin hem yabancı yatırımcı çeken, hem de yabancı ülkelere yatırım yapan bir ülke olduğunu, yatırım yapmak için yurtdışına kaynak aktarımı yapana, ihracat yapmak için çalışmalar yapana, ticaretini yapana asla bir karışmanın olmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu açıklamaları ile hem borsaya, hem de yatırımcıya rahat bir nefes aldırdı.