Dolar, Euro ve Borsa Üçlüsü Tekrar Yükseldi!

Gün içerisinde yaşanan Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) için yeni başkan arayışı, faiz artışı yanlısı olabilme ihtimaline karşı küresel piyasaların genelinde bir dolar yükselmesi hakimdi. Dolar, gün içerisinde tekrar 3,68 Türk Lirası’nı aştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde gündem bir hayli karışık. ABD Başkanı Trump’ın, mevcut FED Başkanı Yellen ile gerçekleştireceği 19 Ekim 2017 Perşembe günü tarihli toplantı öncesinde, Dolar, 3,6838 Türk Lirası değerine kadar çıktı. Gün içerisinde Euro’ya da yükselme hakim iken sahip olunan döviz kuru değeri de 4,3293 Türk Lirası’na kadar çıktı.

Dolar, gün içerisinde sadece Türk Lirası karşısında değil, küresel piyasalarda genel itibariyle değer kazandı. Aynı zamanda hisse senedi borsalarına da yükseliş hakim oldu. Amerika Birleşik Devletleri Dow Jones Endeksi, kendi rekorunu kırarak tarihinde ilk defa 23 bin puanın üzerine çıkmayı başardı. Aynı zamanda haftanın ilk gününde yüzde 0,23’lük yükseliş yaşayan Borsa İstanbul da bu etkiden nasibi alarak günü yüzde 0,49’luk artış ile kapattı. Borsa İstanbul, gün içerisinde 107 bin 658 puana ulaşmış iken, kapanışı 106 bin 991 puan üzerinden kapanışı gerçekleştirdi.

İş Yatırım tarafından gün içerisinde ‚BIST’de Toparlanma Sonrası Konsolidasyon…‘ başlıklı bir bülten yayınladı. Yayınlanan bu bültende Borsa İstanbul tarafından vize krizinin atlatıldığını, geride kalan son iki günde de yatay bir seyrin hakim olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yayınlanan bu bültende, aynı zamanda yarın içerisinde ABD ile Türk Heyetleri arasıdna gerçekleştirilecek görüşmenin de piyasalarda etkisi olacağının bilgisi paylaşıldı.