Dolar Güne 3,6250 Seviyesinde Başladı!

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan referandum sonucunda evet oy çoğunluğunun çıkması sonrasında Dolar/TL 3,6250 seviyesine kadar düşüş meydana geldi.

Dolar/TL parimetresi referandum sonucunda evet oy çoğunluğunun çıkmasından sonra haftaya sert bir düşüş ile başladı. Doların değeri 3,6250 düzeyine kadar düştü.  Bugün saat 10.30’da doların yaptığı kapanış önceki yaptığı kapanış ile karşılaştırıldığı zaman yüzde 1,95 oranında düşüş meydana geldiğini görülmekte. Dolar şuanda 3,6612’den alıcı buluyor. Yine aynı zamanlardaki Avro ile TL parimetresinde yüzde 0,82 oranında düşüş meydana geldiği görülmekte. Bu düşüş ile şuanda 3,8984 değerinde işlem görmekte. Sterlin ile TL parimetresinde ise yine yüzde 1,60 oranında düşüş meydana geldi. Şuanda 4,5942’den alıcı buluyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Analistler, referandum sonucunda döviz kurlarında yaşanan azalmaların bir süre daha devam edebileceğini, bundan sonraki zamanlarda yurt içinde ekonomi politikaları kapsamındaki beklentilerin, yurt dışında ise jeopolitik hareketlerin piyasaların yönü üzerinde önemli bir rol oynayacağını söylediler.

Haftasonu Fransa’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminin yatırımcıların pür dikkat takip ettiğini söyleyen Analistler, ABD ile Kuzey Kore arasındaki önceki dönemlerde yaşanan olumsuzlukların döviz kurlarını etkileyeceğini, kurlarda azalmaların meydana geleceğini söylediler.

Yurt dışında Avrupa borsalarının tatile girmesi sebebiyle, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Beklenti Anketi ve bütçe dengesinin verilerinin takipte olacağını belirten Analistler, teknik olarak Dolar ile Türk Lirası parimetresinin 3,6970’de olmasının önemli bir direnç göstergesi olduğunu, 3,6450 ile 3,6220 düzeylerinin ise kısa dönemli destek konumunda olduğunun bilgisi verdi.