Dolar Ne Kadar Daha Düşecek? Açıklama ABD Hazine Bakanlığından!

ABD Hazine Bakanı olan Stevan Mnuchin tarafından gerçekleştirilen açıklamanın sonrasında Dolar, uluslararası piyasalarda düşüş yaşamaya devam etti.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından düzenlenen Davos Zirvesi’nde konuşma gerçekleştiren ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, açıklamasında Dolar’ın güç kaybetmesinin ABD’nin dış ticareti açısından olumlu olduğunu ifade etse de, Dolar’ın düşüş yaşaması devam etti.

Dün Türk Lirası karşısında 3,77 Türk Lirası seviyesine düşen Dolar, bugün de düşüşünü devam ettirerek 3,73 Türk Lirası’na kadar geriledi. Piyasaların kapanmasına yakın saatlerde 3,71 Türk Lirası seviyesine kadar düşen Dolar, Türk Lirası karşısında son dönemlerin en düşük seviyesine ulaşmış oldu.

Dolar Günlük Bazda Yüzde 0,23’lük Değer Kaybı Yaşadı

Günlük bazda yüzde 0,23 oranında değer kaybı yaşayan Dolar, 3,7320 Türk Lirası tutarından kapanış yapan Dolar, Euro karşısında da önemli değer kaybı yaşadı. Avrupa Merkez Bankası tarafından bugün yapılan açıklama sonrasında Euro/Dolar paritesi de son 3 yılın zirvesini gördü.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, aşağı yönlü olan risklerin, küresel riskler ile olan ve döviz piyasaları ile olan alakalarının ifade edildiğini, Euro’da yaşanan oynaklığın, yarattığı belirsizlik konusunda da uyarısını yenilerken, Euro bölgesinde büyüme ile alakalı olan risklerin önemli ölçüde dengelenmiş durumda olduğunu belirtti.

Euro/Dolar Paritesi 3 Yılın Zirvesine Yükseldi!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi tarafından yapılan açıklama sonrasında Euro/Dolar paritesi 1,2538 seviyesine kadar yükselirken, elde edilen oran sonrasında 2014 yılının Kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Acil nakit ihtiyaçlarınızı çözüme kavuşturabilmek adına kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.