Dolar ve Euro Dibi Görmeye Başladı!

Haftanın son gününde kapanış ile birlikte dolar 3,67 Türk Lirası’na Euro ise 3,90 Türk Lirası’na düşerek son günlerdeki en düşük oran ile günü kapattı.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın geçtiğimiz günlerde Londra’da bir konferansta yaptığı “sıkılaştırma süreci” açıklaması ile birlikte dolardaki düşüş devam etti. Yapılan açıklamanın ardından 3,70 Türk Lirası’nın altına doğru inmeye seyreden dolar, bu civardaki değerini koruyarak haftayı kapattı. Bugün, gün içerisinde 3,67 Türk Lirası’nın altına kadar inen Dolar’ın yanı sıra Euro’da 3,90 Türk Lirası’nın altına indi. 

Analistler tarafından yapılan açıklamada dolar/TL oranında 3,7250 seviyesinin direnç seviyesi, 3,65 seviyesinin ise destek seviyesi olduğu belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump’ın dün hava yolu firmalarının yetkilileri ile bir araya gelmesinin sonrasında yaptığı açıklamada Amerikan firmaların vergi yüküne dair yapılacak düzenleme hazırlığında olduklarını açıklamıştı. Trump tarafından yapılan bu açıklama ile piyasalarda pozitif rüzgarlar baş gösterdi.

Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi, yüzde 0,10 değer kazanarak, 88.921,05 puanından sürekli müzayede işlemlerinden sonra verilen araya girdi. BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını yükseliş ile kapatarak, toplam işlem hacmini 2,2 milyar Türk Lirası olarak gerçekleştirdi. Hafta başından bu yana olumlu bir yükseliş yakalayan BIST 100 endeksi, en yüksek 89.370,08 puanı görerek, günün ilk yarısında dengelendi.

Teknik bakımdan yorumlandığında ise BIST 100 endeksinde 89.500 seviyesinin bir direnç seviyesi olarak öne çıkabildiğini aktaran analistler, ihtimal dahilinde olan düşüşlerde de 87.300 seviyesinin tam bir destek konumu olduğunu açıkladılar.