Dolara Tekrar Yükseliş Hakim!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’ye yaptığı saldırı sonrasında Amerikan Doları tekrar yükselişe geçti. 

Amerika Birleşik Devletleri, geçtiğimiz gün Suriye’deki Esed rejimine ait olan hava üssüne füze saldırısı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen bu saldırı sonrasında New York borsasındaki vadeli olarak gerçekleşen işlemler yüzde 0,3’e yakın bir oranda düşüş yaşarken, dolar tekrar son 24 günün en yüksek seviyesi olan 3,73 – 3,74 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin politika değişikliği sonrasında Suriye’de yer alan Beşşar Esed Rejimi’ne ait olan Şayrat Hava Üssü’ne gerçekleştirdiği saldırı, piyasalarda şok etkisi yarattı. Saldırı sonrasında New York borsasında gerçekleşen vadeli işlemlerde yüzde 0,3’e yakın bir kayıp yaşanması ile birlikte aynı zamanda dünya piyasalarında Amerikan Doları’nın da değer kaybetmesine sebep oldu.

Neredeyse tüm dünya borsalarında değer kaybeden Amerikan Doları, Türkiye’de ise Türk Lirası karşısında değer kazanarak, 14 Mart 2017 tarihinden bu yana geçen 24 günlük süre sonunda tekrar 3,7368 Türk Lirası’na yükseldi. Bunun sebebi ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’ye gerçekleştirdiği saldırı ile birlikte Türkiye’nin mevcut stratejisine sert bir darbe vurulmuş olması olarak gösterildi.

7 Nisan 2017 Cuma akşamı piyasayı 3,7368 Türk Lirası değerinden kapatan Amerikan Doları’nın 10 Nisan ile başlayan haftaya nasıl bir değer üzerinden giriş yapacağı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Şu anda gözler Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki ilişkilere çevrilmiş durumda.