Düşük Faizli Kredi Desteği 2018’de Devam Edecek!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, tarımsal gücü artırmak, daha fazla tarımsal üreticiyi, esnafı ve sanatkârı uygun kredi desteğinden yararlanmasını sağlamak adına hazırlanan kararnamenin Başbakanlık’a teslim edildiğini ifade etti.

Üreticilerin, esnafın ve sanatkârların faydalanması adına uygun koşullar eşliğinde düşük kredi faiz oranları ile birlikte kredi temin etmek isteyen kişiler finansman sağlanacağını ifade eden Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ilgili kararname taslaklarının Başbakanlığa teslim edildiğini ifade etti.

Hem tarımsal üreticilere, hem de esnaf ve sanatkârlara önemli desteklerin sunulacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, her iki kesim için Hazine Müsteşarlığı tarafından kredi faiz desteği sunulacağını, daha fazla kişinin fayda sağlayabilmesi adına yeni birkaç düzenlemelerin hayata geçirildiğini ifade etti.

Hayvansal üretim için yem maliyetlerinin büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu maliyetlerin azaltılması amacı ile yeni düzenlemelerin yapıldığını, küçük üreticilerin ürünlerini işleyerek, katma değer yaratabilmeleri amacı ile tarımsal ürünlerin işlenmesi faaliyetlerine yüzde 50 oranında indirim oranı ve 5 milyon TL üst limit olmak üzere ilk defa faiz desteği sunulacağını belirtti.

Lisanslı depo sisteminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile, yatırımlardaki üst limitin, deponun kapasitesine bağlı olarak aşamalandırıldığını ifade eden Şimşek, 10 bin tondan büyük depolama kapasitesine sahip olan depolar için üst limitin 20 milyon TL’ye yükseltildiğini ifade etti.

Desteklerin 2018 yılında da devam etmesini planladıklarını ifade eden Şimşek, gelecek yıl bütçesi için bu uygulamaya 1,5 milyar TL tutarında ödenek tahsis edildiğini, bankalar tarafından hazine destekli olarak sunulacak kredilerin toplam bakiyesinde de yüzde 20’lik artış yapılarak 28,8 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.