E- Ticaret İçin 2017 Hedefi 50 Milyar Türk Lirası!

İnternet, hayatımızın her alanına girdi. Günümüz dünyasının baş döndüren hızına yetişmeyen çalışan insanlar her alanda işlerini kolaylaştırmak için çeşitli yollar arıyorlar. İnternetten alış veriş yapmak da insanlara hem zaman kazandırıyor hem de vatandaşların daha ucuza istedikleri ürüne sahip olabilmelerine imkan tanıyor.

E- ticaret tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün gelişiyor. İnternetten satış yapan firmalar cirolarını katlayarak artırmaya ve her geçen yükseltmeye devam ediyorlar. 2016 yılını ekonomik açıdan pek de iyi geçirmeyen ülkemiz, buna rağmen e- ticaretin cirosunu artırmaya devam etti. 2017 yılı için ise hedef 50 milyar Türk Lirası.

2016’daki Sıkıntıya Rağmen Büyüme Yüzde 30!

E- ticaret, ekonominin durağanlaştığı dönemde bile büyümeye devam etti. İnternetten alış veriş yapmanın rahatlığına varan vatandaşlar genellikle gerçek hayattan alış veriş yapmayı zahmetli ve pahalı buluyorlar.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun; e- ticaret sektörünün ekonominin durgun olduğu 2016 yılında dahi yükselişine devam ettiğini ve sektörün yüzde 30 dolayında büyüme rakamı yakaladığını vurguladı.

2017 yılı için belirlenen hedefin 50 milyar Türk Lirası olduğunu dile getiren Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun; ekonominin iyi gittiği dönemlerde sektördeki genişlemenin yüzde 50’leri bulduğuna vurgu yaptı.

Türkiye’de e- ticaret sektörünün hali hazırda büyük avantajları barındırdığına ve pek çok atıl alan olduğuna dikkat çeken Başkan Hakan Orhun; insanların gün geçtikte internet kullanımını artırdığını ve yeni neslin internetle daha barışık olduğunu belirtti.

Sektörün orta vadede 3 kat büyüme potansiyeli olduğuna dikkat çeken Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun, bunun gerçekleşmemesi için hiçbir sebep olmadığını ve imkanı olanların e- ticarete yatırım yapması gerektiğini belirtti.