E-Ticaret Sektöründe Dev Yenilik: Her Platform Mükellef Olacak!

Online ticaret temsilcileri, Maliye Bakanlığı’ndan randevu aldı. Uluslararası şirket yöneticileri ile görüşme yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, temsilcilerin Türkiye’de yerleşik bir ofis açmayı ve KDV ve Kurumlar Vergisi ödemeyi kabul ettiklerini ifade etti. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, uluslararası düzeyde hizmet veren e-ticaret sektörü temsilcilerini kabul etti. Yapılan görüşmeler sonrasında temsilcilerin Türkiye’de bir işletme kurup, ofis açma şartlarını ve kurumlar vergisi ve KDV gibi vergileri de kabul ettiklerini ifade eden Ağbal, sanal platformlarda satış yapan şirketler için de özel bir vergi dairesinin kurulacağını ifade etti.

Global düzeyde hizmet veren dev şirketlerin temsilcileri ile bir araya gelen Naci Ağbal, aralarında Amazon, Alibaba, AliExpres, eBay, Everbuying, DealExtreme, Asos, TinyDeal gibi dev şirketleriin Türkiye temsilcileri ile görüşmeler yaptı. Firma temsilcilerinin Türkiye’de yerleşik olmayı, kurumlar vergisi ödemeyi ve KDV ödemeyi kabul ettiklerinin belirtildiği toplantı sonrasında açıklamalarda bulunuldu.

İlerleyen süreçlerde e-ticaret için stopaj getirmeyi planladıklarını belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, e-ticaret sektörü vasıtası ile elde edilen satış gelirlerinin vergilendirilmesi konusunda önemli düzenlemelerin yaptıklarını, yapılacak düzenlemeler ile birlikte elektronik ortamda hizmet sunan firmaların da mükellef olmak zorunda kalacaklarını belirten Ağbal, aynı zamanda e-ticaret sektöründe hep stopaj yolu ile vergilendirme, hem de doğrudan vergi mükellefi yapma konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı.