EasyJet, Viyana’da Yeni Bir Şirket İçin Hazırlıklara Başladı

İngiltere’nin ekonomik havacılık kuruluşu olan EasyJet, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmak üzere başlattığı sürecin ardından, AB üyesi olan ülkeler ile ticari ilişkilerini garanti altına almak için, Avustralya’nın başkenti Viyana’da yeni bir havayolu şirketi açmak üzere hazırlık yapıyor.

EasyJet, İngiltere tarafından Brexit sürecinin başlatılmasının ardından, Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler ile arasındaki bir takım ticari ilişkilerinin bozulmaması ve garanti altına alınması adına, Viyana’da kendi bünyesinde faaliyet gösterecek olan bir havayolu şirketi açmayı hedefliyor. 

Avrupa ülkeleri arasında iç hat tarzında çapraz seferler gerçekleştirebilmesi için havayolu kuruluşunun AB üyesi bir ülkeye kaydedilmesi gerekiyor. Söz konusu olan şirket başlarda yeni kurulacak bir şirketin söz konusu olmadığını iddia etse de daha sonrasında Avrupa’daki Tek Hava Sahası’nda uçuşlarını sürdürebilmesi için havayolu şirketi ruhsatı almak üzere başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Konu ile alakalı olarak edinilen diğer bilgilere göre, EasyJet’in Avrupa’da kurmayı planladığı bu havayolu şirketi Avustralya’nın başkenti Viyana’da hayata geçirilecek. Bunun yanı sıra İngiliz havayolu firması EasyJet’in yeni şubesi olacak olan bu şirketin, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasının ardından AB üyesi olan ülkelere sefer düzenleyebilmesi için bir havayolu işletme ruhsatı edinmesi gerekecek. Söz konusu olan şirket tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamalarda EasyJet uygulamasının piyasadaki en büyük uygulamalardan biri olduğu ve yakın bir zamanda da söz konusu olan ruhsatın temin edileceği ifade edildi.

Ayrıca EasyJet şirketinin, Londra Borsası’nda en fazla değer kaybı yaşayan şirket olarak kayıtlara geçtiği de belirtildi.