EBRD’den Varlık Fonu Hamlesi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Chakrabarti, Varlık Fonu’nun önemli bir fırsat olduğunu belirterek bu bünyede yer alan şirketler ile çalışma yapılabileceğini açıkladı. 

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de konut ve yurt inşaatı için Nef ile anlaşma imzalayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) cepheisnden Türkiye Varlık Fonu ile ilgili açıklama geldi. EBRD Başkanı Sir Suma Chakrabarti, Nef ile atılan imzalar sonrasında Türkiye için olan planları ile alakalı sorulan sorulara cevap verdi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, 2016 yılı içerisinde Türkiye’de 43’ten fazla projede 1,9 milyar Euro yatırım yapmıştı. Bu güne kadar toplam yaptıkları yatırım tutarının 7 milyar Euro’dan fazla olduğunu belirten Chakrabarti, Türkiye’nin EBRD için en büyük yatırım ve ticaret hacmi olduğu ülke olduğunu belirtti.

2017 yılı içerisinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın en çok yatırım yaptığı ve en çok ticaret gerçekleştirdiği ülkenin yine Türkiye olacağını belirten Chakrabarti, Türkiye Varlık Fonu ile ilgili yapılan çalışmaları da yakından takip ettiklerini belirtti. 

Türkiye’nin sahip olduğu dinamik yapı ve yenilikçiliğe açık oluşu ile birllikte EBRD için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Chakrabarti, birçok proje türü için diğer ülkelere örnek teşkil eden bir ülke olduğunu belirtti. 

EBRD’nin Türkiye’de 90’a yakın çalışanı olduğunu belirten Chakrabarti, EBRD Türkiye Direktörlüğünün büyüyen bir portföye sahip olduğunu ve yapılan yüksek ve devamlı iş hacmi ile birlikte ‚yönetici direktörlük‘ konsept statüsüne yükseldiğini aktardı.

EBRD’nin Türkiye’deki ofisleri İstanbul, Ankara ve Gaziantep’te yer alıyor.