Elvan Açıkladı: İşsizlik Azalacak, Ekonomi Canlanacak!

Gün içerisinde açıklama yapan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, son zamanlarda yaşanan ekonomik gelişmeleri için bir değerlendirme açıklaması yaptı. Elvan, konuşmasında 2017 yılında kayda geçecek büyümenin yüzde 5’e yakın bir oranda olacağını işaret etti.

Lütfi Elvan, 2017 yılı içerisinde Türkiye’nin mevcut büyüme oranının yüzde 5’e yakın bir şekilde gerçekleşeceğini aktardı. Bir televizyon programına konuk olan Elvan, hem Türkiye gündemi, hem de Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeleri merkezine alan açıklamalar yaptı.

2017 yılının ilk çeyreği içerisinde büyümenin yüzde 4’ün üzerinde gerçekleşmiş olunmasının beklenildiğini aktaran Elvan, Türkiye ekonomisinin 2017 yılına mükemmel bir başlangıç yaptığına vurgu yaptı. Ekonomik göstergelerin oldukça olumlu bir durumda olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2017 yılı sonundaki büyüme beklentisinin de beşe yakın olduğunu aktardı.

Elvan, ekonomide meydana gelen olumlu atmosferin vatandaş açısından da olumlu etkilerinin oluşacağını belirtirken, yapısal sorunların artık ortadan kaldırılması için düzenleme çalışmalarına devam edileceğinin de bilgisini verdi.

2016 yılının üçüncü çeyreğinde bir daralma yaşayan Türk ekonomisini, 2017 yılının ilk çeyreği itibariyle tekrardan büyüme yönünde ivmelenmeye başladığını aktaran Elvan, 2017 yılının sonunda ekonomik büyümenin yüzde 4,4 oranının üzerinde olacağı yönünde beklentileri olduklarını belirtti.

Yaşanan olumlu atmosferin iş imkanları yönünde bir ivmelenme yaratmasını beklediklerini aktaran Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, işsizliğin azalması amacıyla önemli çalışmaların yapıldığını, istihdam seferberliğinin birçok kişi için iş kapısı olduğunu aktardı.