Emeklinin Gözü Zamlarda! Memur Aylığı 1.945 TL’ye Yükselebilir!

Ocak zammı için netleşme haberleri gelmeye başladı. Yapılan beklenti anketlerine göre Ocak ayında hem SSK, hem de Bağ-Kur emeklilerine yüzde 4,52 oranında, memur emeklilierine ise yüzde 4 oranında ilave enflasyon zammı tahmin ediliyor.

Emekliler, hükümetten gelecek zam haberini bekliyor. Zam oranları için belirleyici etkinin kaynağı ise enflasyon olacak. Hem SSK emeklileri, hem Bağ-Kur emeklileri, hem de memur emeklileri 2017 yılının ikinci yarısında gerçekleşmiş olan enflasyon kadar zam almayı bekliyorlar. Bahsi geçen dönem içerisinde enflasyon yüzde 4 oranını aşması halinde fark alınacak, yüzde 4’ü aşan bir kısım olursa toplu sözleşme zammı da bu zam oranının üzerine eklenerek, memur emeklileri için adeta çifte zam yapılmış olacak.

Memur emeklileri için enflasyon farkı, beklenti anketlerinde olumlu oy aldı. Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen anketlerde, ekonomistler Kasım ayında cari yıl sonu tüketici fiyat endeksinin yüzde 10,68 oranında gerçekleşeceği sonucuna ulaşırken, yılın ikinci yarısındaki süreçte enflasyon da 4,52 oranında gerçekleşmiş olacak. Bu tahmin ile birlikte memur emeklileri yüzde 4’lük zamma ek olarak yüzde 0,52 oranında enflasyon farkı alarak, en düşük memur emeklisi maaşı bin 871 Türk Lirası’na çıkacak gibi gözüküyor.

Yüzde 4 oranında uygulanacak olan Ocak zammı ile birlikte de memur emeklisi maaşları bin 945,85 Türk Lirası gibi görünürken, enflasyon farkının yükselmesi halinde emekli memurların alacakları maaş daha da yükselecek.

Memur emeklilerinin alacakları kesin fark sonucu, 3 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. Her ayın 1’i ile 5’i arasında emekli maaşlarını alan memur emeklileri, zam oranlarının kesinleşmesi halinde 3 Ocak tarihi sonrasında zamlar kesinleşeceği için, farklarını ay içerisinde hesaplarına aktarıldığı zaman alabilecekler.