Enflasyon Çift Haneli Rakamlardan Kurtulacak!

Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Nurettin Canikli’nin bugün yaptığı açıklamada yıl sonunda büyüme oranının yüzde 4’e yakın olacağına yer verilirken, aynı zamanda enflasyonun Temmuz ayı itibariyle çift haneli rakamlardan kurtulacağını söyledi. İşte detaylar!

Son birkaç gündür hızlı bir dalgalanma yaşayan dolar kurunun artık dalga boyunu kaybettiğini ve dar bir bantta hareket ettiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaşanan hareketliliğin enflasyona yansıdığını aktardı.

Reuters’a verdiği söyleşide konuşan Canikli, büyüme rakamı ile ilgili soruya büyüme konusunda oldukça ümitli olduğunu aktarırken, 2016 yılındaki büyümenin yüzde 3’e yakın olacağını düşündüğünü söyledi. 2017 yılının ilk üç ayında ise güzel verilen ve aşamalar katedildiğini aktaran Canikli, bu dönem içerisindeki büyüme oranının ise yüzde 3,5 oranında olacağını beklediklerini aktardı.

“Temmuz Ayında Enflasyon Tek Haneli Olacak”

Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli, Reuters’a verdiği söyleşide, yıl sonunda büyüme oranının yüzde 4’e yakın olacağını aktarırken, aynı zamanda Temmuz ayı itibariyle enflasyonun da tekrar tek haneli günlerine geri dönüş yapmasını beklediklerini aktardı. Canikli, yıl sonu için enflasyon beklentilerinin ise yüzde 7.5 oranında olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile birlikte ülke genelinde başlayan ve bir çok ulusal ve yerel firma tarafından desteklenen istihdam seferberliği ile birlikte geride kalan süreçte 300 binden fazla istihdam sağlandığını aktaran Canikli, toplum yararına yapılan istihdam ile birlikte rakamın 500 bine ulaştığına dikkat çekti. Birkaç ay içerisinde işsizlik oranında önemli bir düşüş yaşanacağına dikkat çeken Canikli, bu etkinin enflasyonu düşürmede önemli bir rol oynayacağını aktardı.