Enflasyon Yüzde 9,79’a Düştü! Ekonomistler Enflasyonu Değerlendirdi!

Tek haneye düşüş gösteren enflasyon verileri tekrardan değerlendirmeye alındı.

Temmuz ayındaki enflasyon verilerine bakıldığı zaman yüzde 0,15 oranında artış meydana geldiği görülmekte. Ancak veriler yıllık olarak baza alındığı zaman gerileme söz konusu oldu. Yüzde 10,90 seviyesinde olan enflasyon verileri yüzde 9,79 seviyesine kadar düştü.

Manşet enflasyonun ağustos ile kasım ayları arasında artış göstereceğini söyleyen analist ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, aralık ayı döneminde ise yine düşüş olabileceği yönünde tahminde bulundu.

Bürümcekçi, Ağustos ile Kasım ayları arasında enflasyon verilerinin yüzde 11 ile yüzde 12 seviyelerine kadar artış olacağı yönünde değerlendirmede bulundu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvcı Tokalı, enflasyon verilerini yıllık olarak değerlendirdiği zaman beş aydır iki hanede görülen seviyenin temmuz ayı dönemi sonunda yüzde 9,79 seviyesine düştüğünü söyledi.

Banu Kıvcı Tokalı: Para Politikasının Sıkı Duruşu Devam Edecek!

Enflasyonu görünümünde devam eden riskler karşısında da değerlendirme yapan Banu Kıvcı Tokalı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın son yaptığı açıklamalara göre dikkat çekilen para politikasının sıkı duruşunun devam edeceğini ön gördüklerini belirtti.

Orkun Gödek: TÜFE Kalıcı Olmayacak!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Strateji Yönetmeni Orkun Gödek ise gözlemlenen düşüşlerin tersine çekirdek kalemlerde meydana gelen artışlar ve yapışkanlık görünümünün dikkati çekmeye devam ettiğini, buna ek olarak ise huzursuzluğu da beraberinde getirdiğini söyledi. Orkun Gödek, TÜFE tek haneye düşse de 2017’de kalıcı olmayacağını ön gördüklerini söyledi.