Enflasyonda Yıl Sonu Hedefi Tek Haneli Rakamlar!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yıl sonuna dair enflasyon tahminleri hakkında katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu. Şimşek, enflasyonun yıl sonu itibariyle tekrar yüzde 10’un altına düşeceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

Ak Parti hükümeti öncesinde kronik enflasyon sorunu ile sürekli karşı karşıya olunduğunu ifade eden Şimşek, harcanan büyük çaba sonrasında enflasyonun tek haneli rakamlara kadar indiğini, ancak 2016 yılının Temmuz ayında FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonrasında çift haneli rakamların tekrar gündeme geldiğini ifade etti.

Şimşek, TV programında yöneltilen sorular üzerine yaptığı açıklamada kurlarda yakın dönemde yakalanan istikrar ve Gıda Komitesi tarafından alınan önemli tedbirler ile birlikte yıl sonuna kadar enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara düşeceğini tahmin ettiklerini ifade etti. Hedeflerinin enflasyon için tekrar tek haneli rakamları görmek olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bunun mümkün olduğunu ifade etti.

Gıda Komitesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Şimşek, gıda fiyatlarının istikrarlı bir hale gelmesi için 2017 yılı boyunca verimli bir çalışmanın ortaya konulduğunu ifade ederken, kısa vadeli arz sıkıntısı yaşanan ürünler için de gümrük vergilerinde düzenleme yapılması için çalışmalar gerçekleştirildiğini aktardı.