Enflasyonu Düşürmek İçin Vergileri Çoğaltmak Gerekiyor!

Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Ahmet Cangöz, düzenlenen Deolitte Sohbetleri kapsamında önemli bir sunum gerçekleştirdi. Cangöz, enflasyonun önlenmesi ve bütçe açıklarında daraltma yapılması adına vatandaşların vergi ödemesinin zorunlu olduğunu dile getirdi.

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ile Deloitte Türkiye’nin iş birliği ile organize edilen DEloitte Sohbetleri’nde vergiye dair birçok konu masaya yatırıldı. Görüşülen konular arasında KDV kanunu, vergi reformları, gelir vergisi kanunu gibi birçok taslak üzerinde görüşmeler gerçekleşirken, toplantının açılış konuşmasını Deloitte Türkiye İcra Kurulu Üyesi Hasan Kılıç gerçekleştirdi. Yapılan açılış konuşmasında, yaşam tarzları ve iş yapma modellerinde yaşanan yeniliklerin uygulamaya geçmeye başladığını ifade eden Kılıç, hem Türkiye’nin, hem de Dünyanın yeni bir sürece girdiğini ifade etti.

Konuşmasında Endüstri 4.0’dan önemli açıklamalar gerçekleştiren Kılıç, hem analiz, hem dijitalleşme, hem de veri konuları hakkında tüm sektörlerin adaptasyon evresini sağlıklı bir şekilde geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Sohbetler esnasında konuşma yapan Deloitte Türkiye CEO’su Humphry Hatton, inovasyon konularının sahip olduğu önemi vurgularken, bu tarz aktivitelere uyum sağlayamamanın sıkıntılı bir ortam yarattığını, bu sebeple firmaların ve sektörlerin yaşanan ve yaşanacak değişimlere yakından şahit olması gerektiğini kaydetti.

Konuşmalar arasında en dikkat çekici konuşmalardan bir tanesi Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Ahmet Cangöz’den geldi. Yeni çıkarılan KDV Kanunu ve Gelir Vergisi Kanun Taslakları ile Vergi Reformu hakkında oluşan beklentilere dair bir sunum gerçekleştiren Cangöz, 135 maddeden oluşturulmuş olan Torba Yasa’daki 85’inci madde konusunda görüşmeler gerçekleştirildiğini, torba yasada yer alan bütün maddeler için görüşmelerin gerçekleştirilmesinin beklendiğini ifade etti.

Hazırlanan torba yasa ile birlikte hem kurumsal, hem de bireysel düzeylerde önemli değişikliklerin hayata geçeceğini ifade eden Cangöz, hükümetin savunma harcamaları konusunda ortaya çıkan açığın finanse edilmesi gerektiği yönünde yaptığı açıklamalara değinerek; bütçede ortaya çıkan açıklar için vergi toplanması gerektiğini ifade etti.