Esnafa Yeni Teşvik Programı Geliyor!

Bir süredir hükümetin üzerinde çalıştığı teşvik paketlerine bir yenisi daha ekleniyor. Hükümetin esnaflar için hazırladığı maddi kolaylık imkanlarına ek olarak yeni 6 adımdan oluşan bir süreç başlatılacak.

Türkiye genelinde 2.5 milyon esnaf bulunduğu göz önüne alınarak bakıldığında hükümet tarafından esnaflara verilen destekler, oldukça önemli bir yere sahip. Özellikle 2017 yılının öncesinde ve başında esnafa tanınan sıfır faizli kredi desteği ile birlikte, aynı zamanda borç erteleme işlemlerinin de gündeme gelmesi, esnafa rahat bir nefes aldırmış ve sektörlerde de önemli bir canlanmaya ortam hazırlamıştı.

Sunulan imkanlarla birlikte ülke genelinde binlerce esnaf rahat bir nefes aldı. Devlet tarafından esnaflara verilen destek ve teşviklerin devam etmesi için yeni adımlar atılması da, oldukça önemli bir yere sahip.

Yeni düzenlemelerin ilk aşamasında iş koçlarının devreye girmesi ile birlikte esnaflık sistemi ayakta kalmaya devam edecek. İş koçlarının en önemli görevleri, nitelikli eleman araştırması yapılması ve nitelikli elemanların istihdam edilmesi için özel çalışmalar yürütmek olacak. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), yaşanacak olan bu süreç içerisinde devreye girecek olan esnaflar için çeşitli planlamaları devreye koyacak. Mesleki eğitim kursları, Hizmet Noktaları adı verilen birr çalışma kapsamında düzenlenecek.

Son dönemler içerisinde esnaflık mesleğinin en çok zorlandığı durumlardan bir tanesi, nitelikli eleman bulunması. Diğer zorlanılan durumlardan bir tanesi ise çıraklık döneminin artık ülke genelinde neredeyse son bulunması. Yapılacak programlar kapsamında çıraklık eğitimleri de tekrar başlayacak.