Esnafın Başkanından Sıfır Faizli Krediye Geç Kalmayın Uyarısı: Sıfır Faizli Kredi İçin Son Gün Yarın!

Bendevi Palandöken KOSGEB’in KOBİ’lere 50 bin Türk Liralık „sıfır faizli“ kredi imkanı için geç kalınmaması gerektiğini belirtti. KOSGEB’in kredi desteğinden faydalanmak için son gün yarın!

TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, KOSGEB’in (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) 50 bin Türk Liralık „Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği“ programından faydalanmak için geç kalmayın mesajı verdi.

50 Bin Lira Kredi Olanağı!

Başbakan Binali Yıldırım Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından KOBİ’lere (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) 50 bin Türk Lirası kredi imkanı verileceğini belirtmişti. 50 bin Türk Liralık kredi imkanının KOBİ’lere faizsiz, ilk yıl ödemesiz ve 3 yıl vade ile sunulacağı belirtilmişti.

Bendevi Palandöken, KOSGEB’in sağlayacağı kredi imkanından faydalanmak isteyen KOBİ’lerin, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması gerektiğini hatırlatarak, ayrıca KOSGEB veri tabanına kayıtlı olan KOBİ’lerin de bilgilerini güncellemesi gerektiğini bildirdi. Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu üyelerinin bahse konu krediden faydalanmaları için birlik ve federasyonlara genelge ile duyuru yapıldığını belirten Palandöken, krediden yararlanmak için son günün 21 Aralık Çarşamba olduğunu vurguladı. KOSGEB’in faizsiz kredi desteğinden yararlanmak isteyen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler internet üzerinden; „http:// sifirfaiz.kosgeb.gov.tr“ adresinden başvuru yapabilmektelerdir.

Bendevi Palandöken, KOBİ’lerin KOSGEB veri tabanına kayıt olma ve/ veya bilgi güncelleme işlemlerinin başvuru sürecinde de devam ettiğini hatırlattı. Ayrıca Palandöken kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre değerlendirme yapılmayacağının altını çizdi. Kredi onaylanma sürecinde sistemin başvuru yapan işletmeleri değerlendirme kriterleri ve TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verileri baz alınarak, il kotaları çerçevesinde sıralayacağı belirtildi.