Ev Kadınlarına 8 Yıl Vadeli, 2 Yılı Geri Ödemesiz, 15.000 TL İş Kurma Kredisi!

Ev kadınlarının kendi işlerini kurabilmesi adına 15 bin Türk Lirası’na kadar iş kurma kredisi olanağı sağlanıyor. 8 yıla kadar uzayan vadeler ile temin edilebilen iş yeri kurma kredisinde, ilk 2 yılı ödemesiz dönem olarak geçirilebiliyor.

Kaymakamlıklarda yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından Türkiye’deki yoksul ailelere sağlanan iş kurma kredisi, hibe niteliğinde olmadığını, geri ödemeli olduğu belirtildi. 8 yıla kadar uzayan vade seçenekleri ile geri ödemenin oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlanırken, girişimci ev kadınlarına destek sağlanması adına proje hazırlandı.

Kurulacak iş ile ilgili hazırlıkların yapılması sonrasında ikâmet edilen adrese en yakın vakfa giderek, başvuru gerçekleştirilebiliyor. Teslim edilen proje, vaktın mütevelli heyeti tarafından incelenip, uygun görülmesi halinde onaylanıyor. Onaylanan bu proje, vakfın fon kuruluna teslim edilip, bu kuruldan da onay talep ediliyor. 

Alie ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da katkı sağlanan bu proje ‚Gelir Getiri Projeler‚ arasında görülüyor. Gelir durumu düşük ya da yoksul ev kadınlarının, ev geçimi sağlayabilmek için kend işini kurma hedeflerini gerçekleştirme, bu hedef sayesinde gelir elde etme adına başlatılan girişimlere destek sağlanmak için oluşturulan bu projede; el işi yapıp satan, yöresel ürünlere yönelik üretim gerçekleştirip satan, tarımsal faaliyetler gerçekleştirip satışa sunan kadınlara destek verilecek.

En fazla 15 bin Türk Lirası tutarında çekilen kredi, ilk 2 yılı geri ödemsiz, kalan 6 yılda da toplam 6 eşit taksit ile geri ödenebilecek şekilde 8 yıla kadar vadelendirilebiliyor.