Fitch Ratings Referandum Sonrası Türk Ekonomi Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Fitch Ratings, 16 Nisan 2017 Pazar günü ülkemizde yapılacak olan referandumdaki halk oylamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fitch Ratings’in kendi sitesinden yayınladığı bilgilere göre, Türkiye Kıdemli Müdürü Paul Gamble ve Rusya, referandum sonuçlarının Türk ekonomisine 4 farklı şekilde etkeni olabileceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Pazar günü gerçekleşecek olan referandum sonuçlarında evet çoğunluğunun çıkması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk ekonomisine çok daha iyi katkı sağlayacağını, Türk ekonomisini daha ileri seviyeye taşıyacağını söyleyen Paul Gamble, Türk ekonomisindeki asıl yeniliklerin Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oluştuğu yorumunu yaptı.

Paul Gamble, referandum sonuçlarının evet çoğunluğunun çıkması durumunda Türk ekonomisinin ilerleyen süreçleri için 2 farklı durumun oluşabileceğini öngördüğünü söyledi.

Paul Gamble  evet çoğunluğunun çıkması durumundaki birinci durumun, Türk ekonomisinin düzelmesi için epeyce zamanının olacağını söylemesi oldu. Yani 2019 yılına kadar genel seçimlerin yapılmayacak olması, Türk ekonomisinde yeniliklerin olması için çok güzel fırsatlarının olduğunu söyledi. Karşılaşması muhtemel ikinci durumun ise, hükümetin Türk ekonomisini canlandırma yoluna başvurabileceklerini, bunun da mali politikalar bakarak gerçekleşeceğini söyledi.

Referandum sonuçlarında hayır oy çoğunluğunun çıkmasında da 2 farklı durumun söz konusu olabileceğini söyleyen Paul Gamble  değerlendirmelerde bulundu.

Hayır oy çoğunluğunun az fark ile çıkmasında genel seçimlerin daha erken gerçekleşeceğini söyleyen Paul Gamble, hayır oy çoğunluğunun çok fark ile çıkmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şuanda mevcut olan yetkileri ile Türk ekonomisinde yenilikler yapabileceğini söyledi.