Fitch Ratings Türkiye Büyüme Tahminini Yükseltti!

Kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, 2017 yılı için Türkiye’nin büyüme oranı tahminini güncelleyerek yükselttiğini duyurdu.

Uluslararası düzeyde kredi derecelendirme kuruluşu olarak hizmet veren Titch Ratings, Türkiye’nin 2017 yılı için ekonomik yönden büyüme tahminini güncellediği ve yüzde 4,7’ye yükselttiğini açıkladı. Haziran ayı için yayınlanan Küresel Ekonomik Görünüm raporunda, küresel düzeydeki büyümenin güçlendiği belirtilirken, büyüme hızı için 2017 ve 2018 yılları içerisinde artış yaşanmasının da tahmin edildiği bilgisine yer verildi.

Hem gelişmiş, hem de gelişmekte olan ülkeler için ekonomi alanında yaşanan ilerlemelerin, hem daha hızlı, hem de senkronize bir şekilde gerçekleşmesinin büyüme ivmesine etki yaratacağının belirtildiği raporta, gelişmiş ülkelerin gerçekleştirdiği makro ekonomik politikaların ve sıkılaşmak için yön gösteren iş gücü piyasasında meydana gelen talep artışının destekleneceğinin de altı çizildi.

2016’da yaşanan küresel ekonomideki büyümenin yüzde 2,5 oranında gerçekleştiğini belirten raporda, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (FED) parasal sıkılaşma politikası için devam kararı aldığının da altı çizildi. Bu politikanın, küresel düzeydeki finansal piyasaların da volatiliteye sebep olacağı da belirtilen diğer önemli hususlardan bir tanesi.

Küresel düzeydeki ekonominin 2016 yılı içerisinde yüzde 2,5 oranında büyüme kazandığını belirten Fitch Ratings raporu, 2017 yılı için büyüme oranının yüzde 2,9, 2018 yılı için ise bu oranın yüzde 3,1 düzeyinde gerçekleşmesinin beklendiğini aktardı.