Fitch Tarafından İzmir Hakkında Beklenmedik Bir Açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait dünya çapındaki kredi notu, Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu olan Fitch tarafından AAA’ya yükseltildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından konu hakkında yapılan açıklamalara göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings’in Mayıs ayı için düzenlemiş olduğu raporunda, İzmir’in AA+ olan dünya çapındaki kredi notunun,  yatırım yapılabilecek en yüksek seviye olan AAA’ya yükseltmiş olduğu belirtildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından böylelikle İzmir’in hem Moody’s tarafından hem de Fitch tarafından en yüksek kredi notunu almış olduğu yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Ayrıca Fitch Ratings’in düzenlemiş olduğu bu raporda, yükseltilmiş olan bu kredi puanlarının İzmir’in yüksek performans marjlarını, sürdürülebilir olan yüksek faaliyet marjlarını ve ihtiyatlı olan yönetimini ifade ettiği de belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ulusal kredi notunda yaşanan bu artışın geçmişten dönemlerden bugüne kadar olan süre zarfı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu sağlam ekonomik performans sicili ve ılımlı olan borç seviyelerinden kaynaklanmış olduğu da ifade edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu, yapılan açıklamalar esnasından değerlendirmelerde bulunarak, Moody’s tarafından önceki yıl en yüksek ulusal kredi notunu aldıklarını ve alınan bu yüksek kredi notunun da yapmış oldukları bir takım mali politikalarında başarılı olduklarının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Aziz Kocaoğlu ayrıca konuşmalarında, İzmir Büyükşehir Belediyesinin iki kredi derecelendirme kurulu tarafından en yüksek kredi notunu alan ilk belediye olduğunu ve uzun vadeli olan kredi notu basamaklarını tek tek çıkarak en zirveye çıkmış olduklarını dilde getirdi.