Fitch’ten Beklenen Açıklama Geldi: Türkiye 5 Yılda Yüzde 5’e Yakın Büyür!

Amerika merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye’nin büyüme tahminlerini açıkladı. Fitch Ratings’ten yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin 5 yılda elde edeceği büyüme rakamlarının yüzde 4,8’e tekabül etmesi bekleniyor.

Fitch Ratings bugün “Yatırım ve Demografi, Yükselen Piyasaların Potansiyel Büyümesi İçin Belirleyici” başlığıyla bir rapor yayımladı. Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 10 farklı yükselen piyasa ekonomisi için potansiyel büyüme beklentilerinin belirtildiği raporda, Hindistan, en büyük 10 yükselen piyasa ekonomisi arasında öne çıkan ülke oldu. Hindistan için gelecek 5 yıllık süreçte ortalama yüzde 6,7 oranında büyüme öngörüsü gösterilerek, listenin en fazla büyümesi beklenen ülke oldu.

Listenin ikinci sırasında ise iki ülke yer aldı. Hem Çin için, hem de Endonezya için 5 yıllık süreçte ortalama yüzde 5,5’lik bir büyüme performansının beklendiği ifade edilirken, Türkiye için beklenen büyüme rakamları da yüzde 4,8 olarak ifade edildi.

Türkiye’de büyüme performansı oranlarının yakalanması için yüksek yatırımların sürmesi gerektiğinin ifade edildiği raporda, sermaye akışı aşamalarında meydana gelebilecek uzun süreli yavaşlamaların yatırımlar için kırılganlık yaratabileceği, kaçınılması gereken bir durum olduğu belirtildi.

Listenin Türkiye’den sonraki kısmında yer alan Meksika, Polonya, Güney Kore gibi ülkelerde 5 yıllık süreçte yüzde 2,5 oranında büyüme beklentisi dikkat çekerken, listenin son bölümünde yer alan Güney Afrika, Rusya ve Brezilya için yüzde 2 seviyesinin altında bir büyüme beklendiği ifade edildi.