Geçtiğimiz Yıl Avrupa’nın En Ucuz Doğalgazı Türkiye’den Çıktı!

Eurostat tarafından elde edilen verilere göre, 2017 yılında Türkiye, içlerinde 21 farklı ülkeye de yer verilen AB üyesi ülke ile Makedonya, Moldova ve Sırbistan’ın yer aldığı listede, meskenlerde kullanılan en ucuz doğalgaz tüketici ülke seçildi. 2017 yılında meskenlerdeki en pahalı doğalgaz ise İsveç’te tüketildi.

2017 yılında Türkiye, içlerinde 21 farklı ülkeye de yer verilen AB üyesi ülke ile Makedonya, Moldova ve Sırbistan’ın gibi ülkelerin bulunduğu listede, en ucuz doğalgaz tüketimi gerçekleştiren ülke oldu.i

En Ucuz Doğalgaz Türkiye’de

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşlarının Eurostat tarafından elde etmiş olduğu verilere göre, geçtiğimiz yıl Türkiye, meskenlerde kullanış olduğu doğalgazda 1 kilovatsaat elektriğe denk gelen gaz için 2,4 avro/cent ödedi. Böylelikle en ucuz gazı kullanan ülke olmuş oldu.

Söz konusu olan listede, en ucuz doğalgaz tüketimi gerçekleştiren bir diğer ülke ise, 1 kilovatsaat için 3 avro/cent ödeme yapan Romanya ve Moldova oldu. Bu iki ülkeden sonra ise sırasıyla 3,4 avro/cent ödeme yapan Sırbistan ve 3,5 avro/cent ödeme yapan Bulgaristan geldi.

En Pahalı Doğalgaz İsveç’te

Listede yer alan toplamda 25 farklı ülke arasında, meskenlerde tüketilen doğalgazın en pahalısı, kilovatsaat başına ödenen 11,9 avro/cent ile İsveç oldu. İsveç’in ardından ise sırası ile 9,6 avro/cent ödeme yapan İrlanda, 9,3 avro/cent ödeme yapan Portekiz, 8,8 avro/cent ödeme yapan Danimarka ve 7,9 avro/cent ödeme yapan Hollanda geldi.

Doğalgazın yanı sıra söz konusu bu ülkeler arasında elektrik tüketimi sıralamasında ise, kilovatsaat başına en ucuz elektrik Kosova’da olurken, Türkiye’nin elektriği ise dördüncü sırada yer aldı.