Genel Sağlık Sigortası Borçları Siliniyor!

Genel Sağlık Sigortası’nda sistem 1 Nisan’da değişecek ve primler de düşüş yaşanacak. Hem borçları yapılandıranların borçları düşecek, hem de borçlarını 12 taksitte ödeyebilecekler!

Gelir testine girmediği için, tavan tutarı üzerinden borcu biriken vatandaşlar için önemli bir haber geldi. Artık vatandaşlar, tavan tutar üzerinden biriken borçlarından kolayca kurtulabilecekler. İşte tüm detaylar!

Genel Sağlık Sigortası Sistemi Değişiyor!

Genel Sağlık Sigortası’nda sistem, 1 Nisan 2017 itibariyle değişiyor. Değişen sistem ile birlikte artık primler 53,32 Türk Lirası’na düşüyor.

Genel Sağlık Sigortası Primleri 53,32 Türk Lirası

1 Nisan 2017 tarihi itibariyle Genel Sağlık Sigortası’nda yapılacak sistem değişikliği ile beraber primler 53,32 Türk Lirası’na düşecek. Aynı zamanda bu zamana kadar tavan tutarı üzerinden borçları biriken vatandaşların borçları da düşürülerek, 12 taksit ile ödeme avantajından faydalandırılacaklar.

Gecikme Zamları Tamamen Siliniyor!

Genel Sağlık Sigortası’nda 1 Nisan itibariyle geçilecek yeni sistemde, gecikme zamları tamamen silinecek. Hiçbir gelir testi yaptırmayanlar için 1 Nisan 2017 tarhi itibariyle 12 ay sürecinde başvurularını gerçekleştirerek primleri, yapılan gelir testi sonucuna göre, tescil tarihi itibariyle tahakkuk ettirilerek 12 ay taksit ile ödeme imkanı sağlanacak.

Takvim gazetesinde yayınlanan habere göre; prim üzerinden borçları olanlar, düzenleme öncesi döneme ilişkin tahakkuk ettirilen ya da ettirilecek olan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacaklardan ve ödenmemiş olanların tamamının da tahsilinden vazgeçilecek.