Gökçek Ailesi Bu Kez Kaybetti: ATO’nun Yeni Başkanı Gürsel Baran!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanlık seçimleri dün itibari ile gerçekleştirildi. 188 üyenin oy kullandığı seçimleri 100 oy alan Gürsel Baran kazandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek ise geçerli 186 oydan 86’sını alabildi.

Ankara Ticaret Odası’nda dün saat 09.00’da başlayan seçimler için yoğun güvenlik önlemleri alındı. ATO giriş ve çıkışlarında polis tarafından kontrol noktaları oluşturulurdu. Büyük heyecana sahne olan Ankara Ticaret Odası Başkanlık seçimleri başa baş geçti. Neredeyse son ana kadar başkanın kim olacağı netlik kazanmazken, Gürsel Baran Osman Gökçek’ten 14 oy daha fazla alarak Ankara Ticaret Odası’nın yeni başkanı olmaya hak kazandı. Bununla birlikte adayların seçimlere itiraz hakkı bulunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ailesi bugüne kadar bir çok seçime girdi. Gerek belediye seçimleri olsun, gerek futbol kulüplerinin başkanlık seçimleri olsun Gökçek Ailesi girdiği seçimleri genelde kazanmıştı, ancak bu kez sonuç bekledikleri gibi olmadı.

Ne Olmuştu?

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) seçim sürecine yönetim kurulu üyelerinin bir gece yarısı istifa etmesinin ardından başkan Salih Bezci’nin de istifa etmesiyle girilmişti. 26 Ekim gece yarısı 11 kişilik yönetim kurulundan 9 üye istifasını verirken, ATO’nun eski başkanı Salih Bezci de başkanlığı bıraktığını ertesi gün açıklamış, Bezci ile birlikte bir üye daha istifasını vermişti.

Salih Bezci’nin istifasını vermesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu, Beyaz TV Genel Müdürü Osman Gökçek başkanlığa adaylığını açıklamıştı. Uzun süre ATO seçimlerinde tek aday olacağı düşünülen ve 10 gün öncesine kadar bu konumda bulunan Osman Gökçek’in karşısına, Gürsel Baran adaylığını koyduğunu geniş katılımlı bir basın toplantısı ile duyurmuştu. Dün yapılan seçimleri de Gürsel Baran 14 oy fark ile kazandı.